xesra-0911 Kızlar hayatımda hiç yemedim bir yerde haram olduğunu okumuştum fakat instegramda gezerken denk geldim videosuna ve aşırı derecede canım çekti yesem olur mu ??
Lavista xesra-0911 ben pek tavsiye etmiyorum açıkçası. Sağlık açısından pek de faydalı bir yiyecek değil hele hamileler için.
bartulies xesra-0911 haramı helalı geçtim hamilelikte pek sağlıklı değil önerilmiyor yinede çok istediyse bir seferlik ucundan minnak deneyin
Sedooo Merhabalar, önceden yeniliyordu ancak şimdi caiz değil, diyanet’in açıklaması var.Hanefi mezhebine göre caiz değil.Nedeni hem solungaclilardan olmaması hem içinde bir çok bakteri vs barindirmasi. Yemeseniz daha Efdal.Yarardan çok zararlı görünüyor çünkü tabi ki tercih sizin.
Muallim3 Midyeyi hamilelerin yemesi de tıp camiasında helal değil zaten. 😅 Ağır metal içeriyor. O yüzden hamilelere yasaklı olan besinlerin başında. İslamda da Hanefilerin yemesi caiz değil. Şafi iseniz yiyebilirsiniz.
xesra-0911 Ayy hepinize teşekkür ederim hamileler için yasak oldugunu bilmiyordum dinen de zaten haram olduğunu okumuştum asla yemem artık balık alır yerim onun yerine🥰
nilsumm xesra-0911 Bence haram değil bana göre şahsen ben sevmiyorum tüketmiyorum ama seven aşeren bir çok hamiş var ama yiyebilirsiniz haram değil bence
Simsiyahh xesra-0911 canım bence yeme onun dışında da caiz değil midye adet oluyor bende ondan dolayı caiz olmadığını duydum
Mavininbiri xesra-0911 Asla önermem yemenizi aşırı iğrenç birşey, düşündükçe midem bulanıyor. Caiz değil diye biliyorum ama sağlık açısından da iyi değil bence
Ulusahin Haram değil de mekruh diye biliyorum ben de yenmemesi uygun görülen diğer türlü de denizdeki tüm kirliliği içine hapsettiği için sağlık açısından zararı var
Aleynadiyorki Canım benim de canım çekiyor nedense hayatımda 2 3 defa yemişimdir. Ama çok zararlıymış yememek lazım
Busranur_mnts xesra-0911 hanefide mekruh haram değil ama harama yakın şafide caiz sadece midye değil yengeç ıstakoz gibi şeyler için geçerli diye biliyorum diğer arkadaşlar da demiş hamilelikte de yasak diye ama nasıl canınız çekti merak ettim 😅 ben de hiç yemedim hiç içim almaz yemeyi de düşünmedim 😅😅
Esma006 xesra-0911 midye erken doğuma sebep oluyor canım arkadaşımla yedik hamileydi ertesi gün sancilandi doğum yaptı bir değeri yükseltiyor anında midye
bayatlamayankurabiye xesra-0911 Haram mı bilmiyorum ama gebelikte doktorlar midye tüketmeyi önermiyorlar