smyrsmyr ben kendim hemsireyim bizzat araştırdım merak etmeyin yuksek riskli bir gebelik sürecinden geçtim 2 cok ünlü peritonoloji prof dr, 5 uzm dr kontrollerinden geçtim 9 senedir de bir fiil hastanede çalışıyorum ultrasonda radyasyon olmaz hamileyken mr, röntgen bile çekilmiyor radyasyon olsa ultrasonla mı bakılır duzenli olarak sizce? Her cihazda bir miktar ısı artisi olur ancak bu ısı bebeğe geçecek kadar yuksek bir miktar değildir kısa süreli kontroller bebeğe zarar vermez doktorların amacı meraklı annelerin gereksiz gelmelerini önlemesidir bilginiz yoksa chatcpt ye de sorabilirsiniz ya da size ss de atabilirim burdan, bununla ilgili kanıtlanmış hiçbir belge ve çalışma yokken insanlara boyle bilgiler vermeniz yanlış. Genelde 7. Haftaya kadar doktorlar kalp atisi icin bekletir bunun sebebi bebeğe usg cihazının zarar vermesi degil, dıs gebelik kimyasal gebelik veya gec dollenme ihtimallerine karşıdır özellikle gec dollenmelerde kalp atisi zaten gec duyulur. Doktorlar bu sebeple annenin de stres altina girmemesi icin en saglikli olarak 7. Haftada kalp atışına bakmak ister. Bence siz araştırın.