Busrakird Ben hem damak hem dudak yarığı olarak doğmuş biriyim. Öncelikle sürecinizde Allah yardımcınız olsun. Süreç uzun. Ama biten bir süreç. Evladınızı psikolojik olarak çok destek olacağınızdan eminim. Topluma karışması,kendini toplum içinde bir birey olarak görmesi çok önemli. Bu çocuklar çok zeki oluyor. Doktor çok önemli. Benim tüm sürecim Marmara üniversitesi Prof Dr. Bekir Özhan Çelebiler’den geçti. Şu an 37 yaşındayım. Allah ondan razı olsun. Çok başarılı bir doktor. Ama maalesef ki emekli oldu. Şu dönemdeki doktorlardan hiç haberim yok. Ben biraz nasipli çocuktum. Ortaokula giderken benim damak ameliyatımı tek seferde Amerikalı yaşlı bir doktor yapmıştı. 8 saat sürdü. Türkiye’ye bu konu hakkında sempozyuma gelmişti. Doktorum da bana söz vermişti. Bu doktora seni ameliyat ettireceğim diye. Mükemmel bir ameliyat sonrasi işi bitirdi. 40 gün sokak yasağı. Yeme içme bilgilendirmesi. Sonrası dudak ve burun estetikleri. Allah’a hamd olsun çok iyi konuma geldim. Konuşma bozukluğuna gelince o hastaya göre değişiyor. Ben de aman aman yok. Ama sizin çocuk da sadece dudak yarığı olduğu için süreciniz çok daha kolay olacaktır. Şu an neciyim :) Mühendisim. Evliyim. 14 haftalık hamileyim. Sakin çocuklarınızın peşini birakmayin. Hep onlarla olun. Benim babamın annemin çok emeği oldu. Özellikle babam kapılardan ayrılmazdi. Annem benim için evinden çıkmazdı. Anne baba desteği çok önemli. Umarım evladim cok saglikli olur. Benim geçtiğim süreçleri yaşamaz. Allah’a sığınıyorum. Allah herkesin evlatlarına sağlık versin.