nrla
Canım, senin yaşadıklarını hamile kaldığımda ben de yaşamıştım. Şu anki stresini çok iyi anlıyorum. Ben gebelik öncesi diabetim olduğunu biliyordum. Ve öğrenir öğrenmez de direkt dahiliye endokrin doktoruna gidip insulin kullanmaya başladım. Evet, biz ne kadar dikkat edersek edelim. Diabetli olduğumuz için diyet işe yaramıyor. Sende de inşallah çıkmaz. Ama 24. haftandan sonra daha bir de risk büyük olacak. Eğer diyelim ki şekerin çıktı, insulin kullanırsın ve gerçekten insulin kullanmaktan asla korkma. Burada birçok kişi var diabetli olup ya da gebelik diabeti yaşayan. Ben de zamanında çok araştırdım, buradaki bütün postları okudum. Bu konuda bana istediğin, aklına takılan her şeyi sorabilirsin. Açlığın 104 gelmiş sanırım, evet. İstenilenin üstünde. Ama korkulacak derecede değil. Bazı doktorlar gerçekten korkutabiliyor. Ama mesela benim endokrin doktorum 105′e. Benim en fazla 105 falan geliyor. 105′e bile çok da kötü değil demişti. 120′ye kadar normal diyen doktorlar bile var. O yüzden sen elinden geleni yap. İnsulin kullanmak zorunda kalırsan da asla korkma.