Cotanakk Arkadaşlar her gün nerdeyse yaşıyorum bu durumu karnım çıkmaya başladığından beri böyleyim. Gelip geçiyor sonra tekrar oluyor. Nefesim yetmiyor bu da sanırım kalp çarpıntısı yapıyor. Bu durumu yaşayan var mı? Bir çaresi var mıdır? 27 haftalık hamileyim.
azlp Cotanakk ben de 22 haftadaym bi an da kalbim gümlüyor derin nefes alıyorum ben de anlamadım niye olıyor
Merveeyb 22 haftalık hamileyim yaklaşık 1 aydır bu durumu yaşıyorum , özellikle akşam saatlerinde artıyor pazar günü kriz şeklinde yoğun yaşadım. Sebebini bende bilmiyorum arastirirken sizin yaziniza denk geldim
Cotanakk 1kovakizi azlp Merveeyb Hamilelikte olağan bir durum mu yoksa bi sorun mu var anlamaya çalışıyorum. Bazen nefes darlığı ve kalp çarpıntısı aynı anda vuruyor sanki bayılacak gibi oluyorum. Panik ataktan da şüphelendim.
1kovakizi Ben de sizlerle aynı haftada sayılırım aynısını yaşıyorum genelde sıcak bastığında oluyor örneğin saçımı kuruttuğum zamanlar işim bittiğinde aşırı bi çarpıntı ve bayılcakmış hissi oluyor anlayamıyorum sebebini bazen de dışarda oluyor çok rahatsız edici
meteniinannesi Cotanakk Nefes sarlığı evet oluyor ama nefes alamadığımızı düşünüp panik yapıp daha da kötü hale getiriyoruz kendimizi bence. Bende de var nefes darlığı ve düşününce kendime hakim olamazsam kriz bile geçirebiliyorum ama başka şeylere odaklanınca hafifliyor
Cotanakk meteniinannesi bende de öyle oluyor bir işim varsa o gün ayakta kalıyor bir şeylerle ilgileniyorsam sorun olmuyor
Merveeyb Geçen hafta ayrıntılı ultrasonum vardi doktoruma bu durumdan bahsettimGenelde iki sebebi vardir kan düşüklüğü ya da aşırı gaz. Kanın düşük olabilir değerlere bakalım dedi birde ultrasonla böbreklerime bagirsaklarima baktı çok gaz var boreklerinde bu daralma ve carpinti yapar dedi. İki hafta sonra ayrıntılı kan testi verecegim kan durumu da orada çıkacak. Sizinde bundan kaynaklı olabilir.