Hamiske Merhabalar, ilk defa yaziyorum forumda☺️ Ben de asiri mide agrisiyla ogrenmistim safra kesemde kumlasmanin oldugunu 22. haftamda. Maalesef ki Norvec’te yasiyorum ve istedigim zaman doktora gidemiyorum calisabilecegim bir diyetisyen bile yok. Doktorumdan ogrendigim kadariyla yumurtanin sadece beyazini, sut ve sut urunlerinin kesinlikle yaginin az veya olmamasi, margarin, tereyaginin tuketilmemesi ama az miktarda zeytinyagi kullanabilecegimi ogrendim. Kirmizi et sakincali(buyukbas, kucukbas dahil) etlerin yagini yememek gerekiyor, tavuk balik yiyebilirsiniz, derilerini tuketmemeniz gerekiyor. Ben avokado cok seven birisiydim maalesef onu da tuketemiyorum yuksek yag oranindan dolayi. Her ogunde yag miktarinin %4-5 i gecmemesi gerekiyor cunku safra probleminiz varsa safra yagi yakabilmek icin cok fazla asit uretiyor.
Liften zengin beslenmemiz, karbonhidrati da maalesef azaltmamiz/tuketmememiz gerekiyor cunku bu durumla birlikte karaciger enzimleri de yukseliyor.(Ben de maalesef oldu ve ara ara kan veriyorum, eger dikkat edilmezse gebelik kolestazina sebebiyet veriyor ama bu herkeste olacak diye bir durum yok korkutmak istemem.)
Tercihiniz tam bugday olsun yemek istediginizde. Ben bunlara dikkat ettigimde sukurler olsun ki bir agri yasamiyorum, insallah kimse de yasamaz ve guzel bir gebelik geciririz hepimiz.
Kusura bakmayin uzun oldu biraz🤍