Zezo ben de 31+4 teyim. İkinci doğumum olacak Allah kısmet ederse. Ben normal doğurdum ilkini yani tabi ki kolay bişey değil ama dünyanın en korkunç en dayanılamayacak şeyi olsaydı bunu milyar yıllardır kadınlar yapamazdı değil mi? Böyle basit düşünün sizi korkutmalarına izin vermeyin. Hasteneyi birbirine kattım şöyle dayanamadım böyle edemedim vs. Yani o sancı geldiğinde inanın öyle bi enerjiniz kalmıyor çırpınıp edecek. Allahım sen hayırlısıyla kurtar diyip yavaş nefes alıp o an hareket etmek istemediğimi hatırlıyorum. O gelen sancının geçmesini bekliyorsunuz bi tevekkül hali olıyor zaten. Sonrasında çektiğiniz sancıyı bile kısa bi süre sonra unutuyorsunuz. Akışta kalırsanız psikolojik olarak da kendinizi iyiye odaklarsanız kesinlikle sizin de pozitif bir doğum hikayeniz olacaktır. Buna inanın. Normal doğum için hareketlerinizi, hazırlığınızı pilates vs yapın ama aksi bi durum da olursa sezaryen olursunuz buna da hazır olun gerisi kolay. Kucagınıza aldığınız an hersey geçiyor o ana o heyecana odaklanın🫶🏼sizin mucizenizi kucağınıza verecekler kavuşacaksınız bu duygu herseye değer. Benim doktorum 1 ay varken kimseyle doğum konuşmak yok demişti yasaklamıştı mesela. iki doğum şeklinden de korkmayın iyi düşünün iyi doğum hikayelerine odaklanın ve sizin de pozitif bir doğum hikayeniz olacağına kalpten inanın gerisini düşünmeyin derim ben ❤️