Siz de ve eşiniz de hiç bir sorun yoksa
Tüpleriniz de açıksa
2 yıldan fazladır çocuk istemenize rağmen gebelik elde edemediyseniz
Artık kafanızda tüp bebek varsa
Denemeniz gereken farklı yöntemler olabilir.
Öncelikle benim gittiğim bir den fazla doktor oldu. Kimileri femara verdi. Kimileri letu verdi. Muhtemelen siz de aynı şeyleri yaşamışsınız.
Ben 3. Yılın ardından çok şükür gebelik elde edebildim. Henüz daha 1.5 yıllık evliyken bir defa gebe kalmıştım ve 10. Hafta düşükle sonuçlanmıştı. Ondan sonra yine hamile kalamadım ve 3. Yıla girdiğimizde yeniden hamile kaldım. Bu doktorumun biraz farklı tedavisi vardı.
Öncelikle yeni doktoruma gitmeden önce vitaminlerimizi eşimle birlikte kontrol ettirdim. Vitaminlerin yumurtalık üzerinde çok büyük etkileri var. Sperm üzerinde de vitaminlerin çok büyük önemi var.
Kadınlar için:
D vitamini
Ferritin
B12
Erkekler için:
D vitamini
B12
Bunlar çok önemli vitaminler. Benim d vitaminin 16, ferritin 30 du. Kullandığım takviyelerle d vitamini 30, ferritin 82 yaptım.
Eşimde de d vitamini eksikliği ile b12 eksikliği vardı. O da takviyeler aldı. Bu ilaçları içeli 1 aydan fazla olmuştu. Yeni doktorumuzun yanına gittik.
Yeni doktorumuz bize birden fazla yumurta geliştireceğimizi söyledi. Tam olarak 3 tane yumurta geliştirmek istediğini söyledi. Bazı doktoktorlar en fazla 2 yumurta gelişmesini isterler. Çünkü iki yumurtanında döllenme riski olduğu için en kötü ihtimalle ikiz olmasını isterler. Fakat 3 yumurta geliştirdiğinde en kötü ihtimalle üçüz bir gebelik de elde edilebilir. Tabi tek bir tane de tutma olasılığı var. 3 yumurta gelişti diye illa hepsi döllenecek diye bir durum yok.
Doktorumuz bize hem letu hem de klomen verdi. Daha önce hep bir ilaç kullanmıştık. Fakat bu defa iki ayrı ilaç vermişti. Neden iki ayrı ilaç olduğunu sorduğumuz da bu şekilde çok daha kaliteli yumurta geliştireceğimizi söyledi. Her iki ilacında etken maddesi farklı. Sabah 1 letu + 1 klomen, akşam 1 letu+1 klomen olmak üzere günde toplamda 4 ilaç 5 gün boyunca kullandık. Tekrar kontrole gittiğimizde tam da doktorun istediği gibi 3 yumurta gelişmişti.
Bize 16 ağustos da öğle 11:00 çatlama iğnesi vurdu
17 ağustos 23:00 da ilk ilişki
18 ağustos öğle 11:00 ikinci ilişki
19 ağustos boş ve duphaston kullanımına başlandı
20 dolu
21 boş
22 dolu
23 boş
24 dolu
Olmak üzere ilişki yaşandı. 26 ağustos çatlamadan 8 gün sonra beta hcg testi 0.442 negatif(başka bir sebeble gitmiştim hcg de kontrol edilmişti)
1 eylül çatlamadan 14 gün sonra 55.55 çıktı
Öncelikle şunu söyleyim. D vitamini yumurtalar için çok çok önemli. Keza ferittin ve b12 de çok önemli. Bu vitaminlerinizi her kan vereceğiniz zaman doktorunuza söyleyin içine eklesin bu testleri. Sık sık kontrol edin. Bu hikayeden şunu anlayabilirsiniz. Kaliteli yumurta geliştirmek çok çok önemli. Kaliteli yumurta da çatlayabilir, kalitesiz yumurta da çatlayabilir. Yine ayrı bir çıkarım birden fazla yumurta geliştirmek gebelik şansını artırabilir. Eğer sizde gebe kalamıyorsanız bu hikayeye göre hareket edip deneme yapabilirsiniz. Allah bebek isteyen herkese nasip etsin. Kimsenin kucağını boş koymasın.