Ben 4 aylıkken kaybettim bebegimi, ilacla normal atacaksın dediler haftasi buyuk oldugu icin direkt kürtaja almiyorlarmis ilacla dusuk olduktan sonra kalanı temizlemek için kurtaj olacaksın dediler. Yasadigim süreci anlatayım size. Cytotec diye bir ilac var. Bu aslinda bir mide ilaci ama düşüge sebep oldugu icin piyasadan kaldırılmış ve saglik bakanlığı sadece bu islemlerde satışını serbestlestirmis sadece hastanelerde oluyor. Aşırı ishal, titreme, üşüme ve sanci yapıyor. Bana 3-4cm acilman olmasi gerek dediler. 2 saatte bir vajinal, oral ve makattan bu ilacı verdiler ve ayni zamanda her açılma var mi diye baktıklarında rahim ağzını eliyle uyardı ebe. Ancak öğlene kadar hiçbir acilmam olmayinca öğleden sonra bu sefer ilacın dışında damardan suni sancı vermeye başladılar. Ardından ufak bir müdahale ettiler, bebeğin suyunu patlattilar ve müdahale ile rahim ağzını uyardılar açılması icin. Ancak yine açılmadı 8 buçuk saat suni sanci çektim. Daha sonrasında uyutularak kurtaja alındım. Kurtajdan sonra aşırı bi rahatlamış hissettim hafif batma gibi kramp vardı ama o şiddetli sancilarim bitmisti. Büyük haftalarda once bebegin kendi düşmesini istiyorlar çünkü bebek ne kadar büyükse kurtajda kazıma islemi o kadar fazla oluyor. Bir arkadaşım 2 aylik düşükte ilacla biraz agri çekip sonra düşürdüğünü soylemisti rahat geçirmişti. Bu da benim tecrübem paylaşmak istedim