Merhaba☺️Bugün doğumumun ardından tam 33 gün geçti.Daha önce yazmak isterdim ama ilk ay hıphızlı geçen yoğun bir aymış meğer🫠 Bu uygulamayı hamileliğimin son aylarında sık sık kullanıyordum.Bazen doğum hikayelerini okumak bana çok iyi geliyordu.Şimdi kendi doğumumun üzerinden ne ara geçti anlamadım.Sürecin en başında nasıl bi doğum şekli istediğimi bilmiyordum.Ama kendimi bir tarafa şartlamak da istememiştim.Bu konu son haftaların konusu diye düşünüp uzun bi süre akışta ilerlemek istedim.Sonra içimdeki ses bana vajinal doğumu istediğimi farkettirdi en azından denemeliyim diye düşünmeye başlamıştım.Sonuçta sezaryen ihtimali hep vardı.38.haftadayken doktorum muayene ettiğinde vajinal doğum için çok güzel bi yapıda olduğumu söylemişti.Ayrıca o muayene de acısızdı.Karnımda bir ağrı hissettim o kadar.Tabiki acı duyan olmuş olabilir ama rahat olup kasılmamak ve zaten acısız bi şeymiş diye düşünmek o anı etkiliyor diye düşünüyorum.Bu şekilde ilerlerken 38+6 da akşam 22.00 gibi suyum geldi.Ağrı sancı hissetmiyordum 00.00 gibi hastanedeydim.Gittiğimde açıklığın 4cm olduğunu söylediler ama ben bir şey hissetmemiştim sadece suyum geldiği için gitmiştim.Sabaha doğumun olur dediler.Saatler ilerledikçe sancıları hissediyordum ama benim için çok da büyük değillerdi. Hamileyken doğum sancısını tarif edemeyenlere kızıyordum.En azından benzeyen bir şey söyleyin diyordum😅 Benimki ishal, üşütme ağrısı ve regl karışımı gibi başladı. Sabaha yakın 6-7cm olmuştu ama ben hala yüksek (beklentimdeki gibi) bir acı/ağrı yaşamıyordum.İşlerin bir tık hızlanması açısından olduğunu tahmin ediyorum ki bana sabah saat 7-8 gibi suni sancı verdiler.Normalde zihnimdeki suni sancı ifadesi beni hep korkutmuştur.Ama onun da düşük dozuyla başlandı.Böyle dozlarının farklı olduğunu dahi bilmiyordum.Ondan sonra biraz daha belirgin hissettim ama bu durum için sevinmiştim çünkü hem katlanılabilir bir ağrı yaşıyordum hem de artık doğsun istiyordum.Bir de şunu söylemek isterim ki ben insanların 3 saat sonra şu oldu 5 saat sonra bu oldu 10 saat ağrım oldu gibi ifadelerinde bu süreleri uzun bulurdum ama ordayken hıphızlı akan dakikalar oluyor en azından benim için öyleydi.Derken suni sancıdan sonra artık öğle vakitlerine yakın tam açıklığa ulaşmıştım ama ne yazıkki bebeğim pozisyon olarak normal doğum için uygun ilerlememişti.O an sezaryenin daha uygun olduğuna karar verildi ve ben 12 saat sonra ameliyata alınmıştım.Halbuki tüm süreci neredeyse bitirmek üzereyken🥲 Ama içim çok rahattı çünkü denemek istedim ve her şey çoook rahat ilerledi.Sancı sızı gibi hissedilen işte o benzetimi zor dalgalar kesinlikle benim açımdan karşılanması rahattı.Sonrasında sezaryen olarak dünyaya geldi bebeğim.O gün için de her şey tahminimden rahat geçti.Kolaylıkla ayağa kalktım,yürüdüm yattım kalktım.Yani vajinal doğumu büyük ölçüde sezaryeni de tam anlamıyla yaşamış birisi olarak ben çok güzel bir doğum geçirdim.Evet herkesinki kendisine özgü ve herkesin acı eşiği farklıdır.Ben başkalarında okuduğum hikayelerde acaba benim acı eşiğim nasıl diye sorguluyordum.Çünkü insan yaşamadan bilemez veya doğum acısını bilmediği için hep merak halinde olur ama pozitif düşünmenin bedene çok iyi geldiğine inananlardanım.Belki stres halinde olsam vücudum kasılır ve her aşamada daha zor olurdu.Şimdi benimki böyle geçti diye herkesin güllük gülistanlık oluyor demek değil biliyorum ancak doğum yapmamış ve heyecanlı,meraklı,stresli birileri okuyorsa ya benimki böyle olmaz daha zor geçerse diye düşünmek yerine benimki de kolay geçebilir hatta ya benimki daha da iyi geçerse diye düşünmeye çalışmak gerek.Ben duyduğum olumsuz anılarda da öyle yapmaya çalışıyordum.Yazım uzun oldu fakat doğum yapmamış annelere yönelik yazmak istedim.O vajinal doğum öncesi ağrılar veya sezaryen sonrası acılar dozu ne olursa olsun gerçekten unutuluyor.Her şey sıfır zorlukla mı geçti hayır.Ancak belki çok güzel bir doğum sizi bekliyordur.Bedeninize güvenip daha hiçbir zorluk yaşanmamışken kasılıp üzülmeyin🥹