Kızlar bugün bebeğim 18. Gününde. 4 gün kontrole gittiğimizde hafif orta düzeyde sarılık çıkmıştı. Sarılık değeri 9 du.
1 hafta sonra gelin dedi doktor. O sürede hem mama verdik hem de anne sütü. 1 hafta sonra gidince doktor tekrar kan istemedi, yüzüne gözlerine bakıp sarılık gerilemiş dedi. Mamayı tamamen kesin demedi ama isterseniz sayısını düşürebilirsiniz dedi.
Ama biz mama vermek istemediğimiz için mamayı azaltarak kestik. Doktor bize 1 ay sonra gelebilirsiniz dedi sarılık artışı olmazsa.
Şimdi 1 hafta geçti ve bebeğimin gözlerinde sarılık tamamen geçmedi, o 9 çıktığı zamanki kadar sarı değil ama köşelerde hafif de olsa sarılık var gibi. 18. Gün olduğu halde tamamen geçmemesi beni üzüyor. Yapay zekaya sordum , anne sütü sarılığı olabilir geç geçiyor dedi.
Bu arada küçük bi ilçedeyiz, bu gittiğimiz doktor biraz uzakta.
Kafamda sorular var. Tekrar sarılık baktırmak gerekir mi? Doktor mamaya devam edin der mi? Mamaya devam etmek mantıklı mı, çünkü eninde sonunda geçecekse ve bu sarılık bebeğime zarar vermeyecekse mama vermek istemiyorum , benzer durumu yaşayanlar var mı?