minussset Rota virüsü ve rota virüsü aşı tecrübelerinizi paylaşır mısınız ? Aşı olup hastanelik olanlar olduğunu okudum , aşı ile hayatı kurtulanıda okudum bu formda. Kafam bu yüzden çok karışık ..
Haticearen minussset Açıkçası ben oğluma yaptırdım hepsini Rota virüsü özellikle menenjite tam salgın olduğu bir döneme denk gelmiştim ve Benim oğlum çok hafif atlattı
myangelson minussset eşimin kuzeninin çocukları rotadan günlerce hastanede yatmislar çok zayiflamislar seneler önce tabi. Halası oğluma rota aşısı yaptırdığımızı duyunca aman yaptırın keşke bizim zamanımızda da olsaydı da torunlarima yaptirsaydik bilemedik çok kötü bir hastalık mutlaka yaptırın diye tembihledi. Zaten özel asilarinin hepsini yaptırmayı düşünüyorum rotalar bitti 7. Ayda menenjitlere başlayacağız. Komşu var o menenjit geçirmiş işitme kaybı olmuş şuan işaret diliyle konuşuyor.
Han23 minussset asi olup neden hastanelik olunsun onu anlamadim ☹️ agizdan damla seklinde yapiliyor. Hicbir yan etksii olmadi bebegimde. Ates huzursuzluk vs hicbirsey yapmadi.
[silindi] myangelson işitme kaybı olmuş şuan işaret diliyle konuşuyor. Büyük teyzem maalesef bu durumda. 4 yaşında menenjit geçirmiş işitme engelli kalmış. minussset ben de özel aşıları yaptırıyorum menenjit 2-3 dozlar kaldı. Rota aşısında hiçbir yan etki olmadı ishal bile olmadı öyle söyliyim
serpil15 Merhaba bundan 3 ay once bebegim rota virusune yakalandi kusma ve asiri ishaldi hastanede serum takildi bir kere 3 gun suyu patatesi muzu dayadik cok sukur bebegim atlatti bagisklik kazandi ha soracak olursan rota aşısi yaptrmadim bevegim suan 2 yasinda
minussset Haticearen menenjit ne zaman yaptırdınız peki ? Çok ateş yaptı mı ? Bebekte rota falan birley yaptımı ?
Haticearen minussset ayına göre yaptırmıştım Yok öyle asla çok ateşlenmedi çocuğun ama ben menenjit’i falan özellikle yaptırmıştım Çünkü kız kardeşim de zamanında hasar bıraktı yaptırılmadığı için genel olarak hastalandığı zaman da aşırı ateşlenmez yani
zeyka Han23 cnm bizim bı tanıdığın oğlu da aşılarını yaptırmasına rağmen 3-4 gün hastanede yatmıştı. Rotavirüs aşısı olunca virüsü kapsa bile daha hafif atlatiyorlar. tabi çocuğun bünyesi ve gelişimi de önemli.
Han23 zeyka ayyy kotuymus ozaman insallah olmaz tabi asi yaptirinca insan daha kendini iyi hissediyor sanki hic hastalanmicakmis gibi de Allah korusun evlatlarimizi🙏
bebegimler minussset çocuğun bunyesiyle alakali bı durum bence. Rota aşısı olsada hastalığa yakalanıp hastanede yatan çocuklar var ben kızımda yaptrmadm doktor şart değil dedi 4 yaşına girdi çok şükür hastalığa yakalanmadi yakalansaydida artık ilacı var şurubu var bilemiyorum rota tercihi size kalms aslnda