Merhaba arkadaşlar. Doğumumun üzerinden 1.5 yıl geçti. Hâlâ tramvasi üzerimde. Bu forumdan araştırarak evime de yakın olmasi hasebiyle Şafak Hastanesi Sema Yilmazi tercih ettim. Sadece bir tane olumsuz yorum görmüştüm. Herkes memnundu. İlk muayenelerde ilgiliydi sonlara doğru normal istediğimi bildiği halde sezeryana yönlendirdi biraz canımı sıktı orda. 39. haftadan sonra açılman olması için kaç fırın ekmek yemen lazım diyerek incitti. Yolda ağladım resmen. Neyse 41+1 de doğurdum. Sancılar düzenli olunca muayeneye gittim ve acilmam oldugunu gel suni verip dogurtalim seni hemen dedi. Kendi sancılarım var eve gitmek istiyorum dedim. Üç dört saat sonra yine geldim. Ben çok uykusuzum suni verelim sen sancini cekene kadar bende dinleneyim dedi. Mesai bitimine yarım saat kalmasına rağmen+5 bin ödeme yaptım. Benim ısrarlı müdahaleleri sonu akşam dokuzda tam acilmayla doğumhaneye girdik. Kimse demiyor ki ıkınma hissin var mı diye tam bir buçuk saat ikindirdilar halbuki çocuk daha kanala inmemiş. Zorla indiriyorlar. Doktor geldi oturdu kenarda. Acıdan feryat figanim. Ne bir sakinlestirme ne bir gusel söz. Benim yapabilecek bir şeyim yok sen yapacaksın dedi bana. Ikınma hissi var mı dedi yok dedim. Sonra yeşil su aktı anladım ki bebeğimde benimle streste girdi ve kakasıni yedi. Beni cataldan indirip yere oturtuyorlar ikinmam için sonra hooop çatala. Mecalim kalmadı kilcal damarlarim çatladı yüzüm kipkirmizi çıkmışım doğumdan çevremde herkes garip bakıyordu bana. En son bir şeylerin yolundan gitmediğini anlayıp bastiralim dediler. İki sefer bastırarak cikti yavrum. Canımdan can gitti öyle bir bagirmisim ki artık açıdan dışarda bekleyen herkes beni duymuş Doktor o anda dualarla karşıladı o konuda hakkını yiyemem. Bebeği hızlıca alıp gotruduler aglamadi yavrum nereye götürüyorsunuz diye sordum. Doktor o an bana bir bağırdı. Nereye goturcekler sanki çocuğunu ne diye bağırıp duruyosun bı sakin ol falan filan. Hocam siz bana niye bagriyirsunuz ben yeni doğum yaptım bebeğim aglamadi götürüyorlar ne hakla bagirirsinuz bana dedim. Sinirli sinirli bekledi dikiş atmayı. Çok kötü titremeye başladım. Anestezi teklif etti. İstersen biraz dinlen anestezi al dedi. Tamam deyince babayı hemen vezneye ginderin dedi. Bir kere iyi misin nasılsın demedi. Yarım saat sonra uyanınca doktor gitmişti muhtemelen sıcak yatağına kosmustur. Anestezi için de +6 bin aldı. Vicdani sızladı sanırım ertesi gün +3 bin tlyi iade etti. Çocuğum on gün sonra yoğun bakimlik oldu Allah’tan o hastanede olmadı bekki sağ bile alamazdim yavrumu ordan. Uzun lafın kısası doktor kapalı dualı vs diye kriterleriniz olmasın. Çoğu kişi memnun ama benim hayatıma mal oldu doğum anında enfeksiyonu varmış sinir beş bizim dortmus kimse söylemedi. On gün sonra enfeksiyon yükseldi ve başka yerde iki hafta yoğun bakımda yattı. Menenjit geçirdi yavrum. Allah’a havale ediyorum. Aldığı ücretin bir tlsini dahi helal etmiyorum. Ayrıca doğum için yatış yapacağımız zaman veznenin imzalatmak istediği usulsüz ve asılsız kağıtları imzalamak istemediğimiz için - hastane çete hastanesiydi ne olursa olsun SGK’ya ve mahkemeye basvuramayacagimiza dair maddelerin olduğu bir belge. Aklımda kalan maddeler bunlar- amacınız ne ne koparmaya calisiyorsunuza getirdi. Şimdiki aklimla düşünüyorum da yaptığı şeylere rağmen cesur davranıp doktorumu değiştirmesinin için çok ama çok pişmanım. Belki gerçekten çok iyi bir insan ve doktordur. Ama benim en güzel anımı maffetti. Eleştirdiğim için de her yerden engelledi.