Selamlar herkese biraz uzun olabilir bilgilendirme amaçlı yazıyorum cevabını merak ettiğim sorularım vardı hamile kaldığımda belki sizlere yardımcı olur.
İlk hamileliğim 22 hafta plesanta previa tanim var kanamalı plesanta dekolman olarak doğum yaptım 33 haftada. Burda hep araştırdım ikinci hamilelikte plesanta previa olma olasılığı yada dekolman tekrarlar mı diye?
İkinci hamileligimi öğrendikten sonra doktora başımdan geçenleri hepsini anlattım bilgisi olsun diye ve öyle ilerledik.
Plesanta previa ve dekolman riski için. 12 haftalarda plesanta previa tanısı konuldu yeniden. Çok şükür 20 haftada yukarı tamamen çıktı söylendi. Bu seferki tanı çocuğun suyunun az olmasiydi. Sızıntı var dediler yok dediler yat dediler. Calisiyordum okullar kapanınca kalmadan yattım. Yeri geldi çok azaldı su yeri geldi normal seviyeye dondu. Altımda sürekli ıslaklık vardı ama. Dekolman riski için 37+6 doktorum gün verdi.
O gün geldi çattı 08.09.2025 ilk beni aldılar. Hafif carpintim var diye genel yapalim dedi anestezi doktoru. Daha önce hiç bahsedilmeyen görülmeyen birsey görülmüş eski sezeryan yerim yapışmış.. yapışıklıgi kesene kadar bebeğim su yutmuş( ıslak ciğer diyorlar) sonrasinda rahim çok fazla kanama yapmış ve kendini toparlamamis. Nyse iğne falan dikmişler beni yoğun bakıma haber verilmiş yatak ayarlansin diye. Uyanma faslında ise taşikardi olmuşum. Nabzim kontrol edememisler. Nyse ona da çözüm bulundu kan bagladilar. Bugün Çarşamba taburculugumu bekliyorum. Kanamam adet kanamasi gibi korkulan olmadı kanama. İkinci sezeryanimda kendimi daha kolay toparlarim. İlk ayağa kalkmam da baş dönmesi yaşamadım yürüdüm kolay..gazimi çok kolay cikartim. Büyük tuvaletimi kolay çıktım. Sezeryan sonrası 6 saat aç kaldım sonrasi su ve organik kayısı suyu içtim sadece bu etkili oldu sanırım. Kızım yoğun bakımda emzirmeye gidicem bugün. Allahim zorluğu veriyor ardında güzelliği. Okuduğunuz için teşekkür ederim.
Son olarak aradığım sorulardan biri tuzla devlet hastanesi nasıl? Sorusu olan olursa cevaplarım.