Şimdi sezeryanla pozitifi nasıl oluyor diye düşünenler olacaktır. Bende anne adaylarının çoğunluğu gibi 9 ay boyunca kendimi normal doğum sürecine hazırladım. Sezeryan için plan bile yapmadım. 40 hafta boyunca mental ve fiziksel olarak normal doğum için elimden geleni yapsam da kızım doğumu başlatmadı. Doktorum nst grafiğinde anormal kalp atışları görünce riske atmak istemedi. 40+1 haftalıkken, dün sezeryan ameliyatı ile kızıma kavuştum. Kızım anne karnında kakasını yapmış, göbek çevresi, bacak arası gibi yerlerden kordonunu geçirerek doğum kanalına girmesini engellemiş. Benim bebeğim gibi bebekler için sezeryan baş tacıdır. Diyeceksiniz ki nasıl pozitif hikaye bu. Ben gibi sizlerde sadece vajinal doğum için hazırlanıyorsanız unutmayın ki önemli olan sizin ve bebeğinizin sağlığı… İğne olmaktan korkan ben sezeryan ameliyatı oldum ama inanın anlatıldığı kadar korkunç bir durum değil. Bebeğinizi gördüğünüz an tıpkı normal doğumda olduğu gibi tüm acılarınız uçup gidecek. Dün doğum yaptım, az önce kızımın altını değiştirdim. Kendim işlerimi görmeye başladım. Sezeryan anneleri olarak hiçbir konuda eksik değiliz, doğum şeklimiz ne olursa olsun anne annedir. Çekilen acı, sancı kutsaldır. Bizler çok güçlü kadınlarız canım anneler🎀