Mervee09 Thirtyynovember Bende de aynisi olmustu kontrole gittigmde cati muayenesi yapildi bilerek uyardi doktorm canim da yanmisti bikac saat sonra regl agrisi gibi basladi hafif aksam ful devam etti gecede birden sancim baslamisti
Oz_bebek9396 patulii adet sancısı giriyor kasıklara bazen hafif bazen normalinden fazla dayanılmayacak gibi aska olmadı değilde zaten. O ağrıyla birlikte karnım sertleşiyor taş gibi ya da bebek vazen bir yerde toplanıyor gibi sert oluyor. Onunla birlikte ağrı devam ediyor 30sn 40an 60sn 1 dk 20 sn sürüyor, sürekli sn si değişiyor. Sonra sertlik ağrı bitiyor. O yüzden düzensiz deniyor bu sancıya yalancı sancı deniyor. Artan bir ağrı yok ve düzenli aralıklarla olan bir ağrıda yok her seferinde sn farklı oluyor. Arada sancı takibi yaparken uyuyakalıyorum falan sabah kasılma sayar uygulaması açık kalmış oluyor😅🤭 adet ağrısı giriyor karın sertleşmesi ile biraz artıyor gibi oluyor sonra ağrı azalıyor bitince karında yumuşuyor
Mervee09 yurdagulozel Gercekten cok şansliymissiniz ben 1 hafta 2 cm aciklikla gezdm hic sanci falan yoktu sancim basladginda gece 1 di sabah 5 e kadar evde zar zor dayandm hemen gitmiyim hastaneye diye sonra neyse hastaneye gittik ama sancilara dayanamiyorm arabada zor oturdm acikliga bi bakti ebe 2 cm diyince kaynar su basimdan dökülmüstü sanki ben en azindan 5 cm falan olmustr diyodum zaten 2 cm aciklik hep vardi bir haftadir..Bu isler acı esigiyle mi alakali yoksa sancinn siddeti herkeste ayni mi olmuyo anlamadm gitti gercekten her dogum kendine özel.
yurdagulozel Mervee09 kesinlikle herkesin hikayesi farklı oluyor. Ben özel hastanede doğum yaptım ama şanssızlığım başımda kimse yoktu doktor ve ebe ilaç ayarlamaya çalışıyorlardı ben doğum masasında napmam lazım napmam lazım diye ağlıyordum bide covid zamanıydı. Biri de dememişki ağzındaki maskeyi çıkarabilirsin diye 🥲 Biraz ani geliştiği için herhalde öyle oldu
patulii Oz_bebek9396 anladım teşekkür ederim geçen bu tip başıma geldi ama 1-2 saat sürdü sonra geçti o yüzden merak ettim
Nazo77 oxytocin valla bende karnın genelinde hissedilen bir ağrı oluyordu adet ağrısı gibi diyorlar alakasız.Son sancılar da bebek hareketi hissediyordum sonra karnıma vuruyordu o ağrı en son belime böyle tekrar tekrar olunca doğum oluyor zaten.
yurdagulozel Nazo77 evet kendi sancılarım olduğu için daha dayanılabilir olduğunu duymuştum, suni sancı delirtiyor diyorlar. Bu arada evde yaşadığım sancılar daha üstesinden gelinebilir gibiydi, ebe açıklığıma baktıktan sonra daha şiddetlendi tabi
Gullu1094 oxytocin doğum sancısinda asla bebeği düşünemiyorsun sadece o an o sanciya odaklanmissin sdcee kasılma olarak hissedersin saten sürekli bsy ye bağlıyorlar ama çok kötü bı sancı 2 normal doğum yaptım ikisinde de öyle böyle değil sancım vardı belden kasiklara yayiliyor ilkin yavaştan geliyor snra artıyor giderek 1 dk suruyor sdece ama o 1 dk gecmiyor resmen
yurdagulozel oxytocin evet ilk gebeliğimdi. Biraz da tecrübesizliğin verdiği cesaretten herhalde geçirdim o süreyi evde. Bu arada kolay gibi gözüküyor ama inanın hiç değil, doğumda sonrası da çok yordu beni 😄 sancıların düzenli oluşunu farkettiğinizde hemen hastaneye gidin
Nazo77 yurdagulozel evet suni çok kötü malesef annemde derdi son birkaç sancı çok ağır öyle bebek doğuyor suni verilince sancı o an ağırlaşıyor ne ayakta durabiliyor insan ne oturabiliyor acıdan titriyor çok fena…
Mervee09 Thirtyynovember Bende baslamisti ama herkeste tabi ayni olcak diye bisey yok bu hamilelgmde mesela 4-5 gündr regl agrisi gibi hafif agrilar yasiyorum bi süre sonra geciyo ilk hamilelgmde yasamamistm yasaynca sancim baslamisti ardindan bunda oyle olmadi
Rbs06 oxytocin hıssedılıyor baslarda ben en baslarda sancı daha minimumdayken hissediyordum ama sancı artttıkca ve sunı sancı takıldıktan sonra hıssetmedım veya sancıdan o acıyla farketmemıste olabılırım
Rbs06 Thirtyynovember adet olmadan once bı agrı oluyorua bıgun onceden falan once öyle oluyor benımkı geceden oyle olmustu sabahına agrı bıraz azalmıstı ayaga kalkınca su sızıntısıyla nısan geldı suyum tam patlamamıstı ama sızıyordu sadece hastanede patlattılar ama sbaah 11de gıttım nişan geldı dıye ertesı gun 13.50de dogum yaptım kendı sancım vardı ama kesılınde sunı taktılar sunı sancı zor hıc kolau dıyemem umarım kendı sancın yeterlı gelrde hıc gerek kalmaz ınsallah saglıkla kucagına alırsın benım gıbı pinpirikli bile normal dogurduysam herkes dogurur bence ya😂😂
Thirtyynovember Rbs06 tam 24 saat oldu böyle bı ağrı var işte ama suyum gelmedi☹️ Bazı kişilerde suyu gelmiyormus hiç orda patlatiyorlarmis acaba öyle bişey mi diyorum şimdi 2 saat uyumuşum biraz uyandım hafiften başladı yine eğer artarsa direkt gideceğim doktora