emine717_ inşallah bu ay sonuç alırsın. Bu ay progesteron kan tahlili yaptırdığında içine D vitamini,feritin,b12 de eklettir. Zaten kan vermeye vereceksin. Eğer bu ay tutmazsa bu vitaminleri destekle. Diğer ay için vitaminlerin iyi olsun. Özellikle d vitaminin en düşük 29 olsun. Diğer ay da benim genel de önerdiğim ilişki saatleri ve günlerine göre dene.
Eğer ovitrelle ile çatlatıyorsan yumurtanı
Eşiniz ile 3-4 günlük cinsel ile tam ovitrelle vurulduktan 36 saat sonra ilk ilişkiyi yapın
İkinci ilişkiyi ilk ilişkiden 12 saat sonra yapın
Üçüncü ilişkiyi de ikinci ilişkiden 12 saat sonra yapın.
Sonraki gün boş geçirin
Sonra dolu geçirin
Bu şekilde boş, dolu ilerleyin. Bu hesap iyi bir hesap. Çünkü ilk ilişkide yumurta çatlamadan önce 3-4 günlük pehriz ile çok fazla spermi barındıracak. İkinci ilişki de 12 saat sonra . Bu da ya yumurta ya çatladı yada çatlamak üzere olduğu zaman. Muhtemelen çatlamış olur. Bu ilişki ile de fallop tüpünde 12-24 saat aralığında döllenmeyi bekleyen yumurta için spermin kapasitasyon sürecini düşünülerek yazdım. Çünkü eşiniz boşaldığında sperm tüplere gitse bile, orada yumurta ile karşılaşsa yine dölleyemez. Sperm önce 3-5 saat aralığında kapasitasyon süreci yaşıyor. Bu süreç de sperm değişim geçiriyor ve yumurtayı dölleyecek kıvama geliyor. Sonra yumurtayı döllüyor. Eğer ikinci ilişkiyi 12 saat değilde daha ileri bir zaman yazsak kapasitasyon sürecini de 3-5 saat eklersek belki döllenme olasılığının dışına çıkma ihtimali var. Üçüncü ilişkiye de ikinci ilişkiden yine 12 saat dedim. Çünkü hem bir sonraki günü boş geçireceksin. Hem de eğer çatlama geç saatlere sarkmışsa hala bir ihtimalin olur. Ayrıca çatlamadan 2 gün sonra duphaston kullanımına başla. Hrm sabah hem akşam tok karnına al. Bu rahim içini gebeliğe hazırlar ve eğer yumurta döllenirse, embrionun tutunmasına fayda sağlar. Bu dediklerimi muakkak dene.. eşin de b12 ve d vitaminini kontrol ettirsin. Özellikle eşinizin b12 si düşükse spermin kalitesi için b12 desteği alması şart.