Benim bebeğim de normal doğumda oksijensiz kaldı. kordon boynuna 3 kez dolanmıştı. gebelik zehirlenmesi yaşadım. bebek o kadar zorlandı ki doğarken. tüm bunlara rağmen inatla sezaryen yapmadı doktor. bebeğim başka bir ilin yenidoğan yoğun bakım servisine sevk edildi. orada 72 saat aktif hipotermi tedavisi gördü. daha sonra 8 saat boyunca ısıtıldı. bu süreçte şükürler olsun ki nöbet geçirmedi. bu çok önemli bir nokta bebeğin bu süreçte nöbet geçirmesi çok sıkıntılı olabiliyor. MR - EEG - EMG sonuçlarımız temiz çıktı. Şuan neredeyse 7 aylık ve Allah’a hamd olsun gelişimi ayıyla uyumlu hiçbir bir sorun yaşamadık.
Bu yaşadıklarım hayatımın en zor süreciydi. bebek 3 yaşına kadar takipli. yüksek riskli bir bebek. nöroloji doktoru MR bugün temiz çıktı ama bu hep temiz çıkacak anlamına gelmiyor, ilerde neler olabilir bunu yalnızca Allah bilir takip edip göreceğiz diyor.
Doğumda oksijensiz kalan bebeklerin serebral palsi gibi birçok hastalığa sahip olma ihtimali daha yüksekmiş. ama ben inanıyorum ki bebeklerimiz sağlıklı bir şekilde büyüyecek. onlar sandığımızdan çok daha güçlü. risk her bebek, her insan için vardır. yeter ki iyi gözlemleyip önlem alabilelim.
Umarım bebeğiniz çok iyidir ve sağlıkla büyür.