Kızlar 24 haftalıkken erken doğum riskiyle ilaca başlattılar 32 haftaya kadar kullandım. İlacı bıraktığın an doğurursun dedikleri bebeğimle 28. haftada böbrek taşı yüzünden spinal anestezi ile stent takıldı 30 haftalıkken safra kesem camurlaşti günlerce kusmaktan yerlerde süründüm. Bütün bunlara rağmen dogurmadan 35. haftaya kadar geldim. Bugün doktorum 37. haftada alalım artık dedi. Safra kesem için kullandığım ilaçtan ötürü fakat doğum şekline karışmıyorum dogumhanedeki doktor karar verecek dedi. Kadın doğum doktoru ile görüştüm prosedür devlet hastanelerinde önce rahim olgunlaşması için fitil vererek rahim açılması sağlamak ardından suni sancı ile açıklığı artırmayı desteklemek olmazsa sezeryana dönmekmiş. Bunu duyduğumda şok geçirdim..tüm hastane çektiğim ağrıları ve süreçlerimi çok iyi biliyor buna rağmen suni sancıya mahkum edilmek beni çok gerdi. Çünkü asla suni sancı istemiyorum. Kendisi bu sürede gelirse gelir gelmezse süreç böyle dediler. Üstelik ben en ufak agrida kusma ataklari geçiren biriyim bunu da biliyorlar. Çok çaresiz ve karamsar hissediyorum suni sancıyi kabul etmeme hakkım var mı ? Ya da suni sancı deneyimleri olan benim gibi bir şey yaşayan var mı merak ediyorum 🥺