Biburcu Merhaba arkadaşlar, on gündür mide bulantısı yaşıyorum böyle içimde ince ince bir bulantı var ve geçmiyor. İlk gebeliğimde hiç deneyimlememiştim bunu. Yine öyle geçecek sanmıştım. Bununla ilgili bir çözüm önerisi olan var mı? İlaç kullanmak istemiyorum çünkü ilk üç ay biraz riskli dönem. Rahatlatıcı ne yapmak lazım?
thermonur Biburcu çok aç kalmamaya dikkat edin Azda olsa sizi rahatlatıcı ürünler tüketin mideniz boş kalmasın Sarı-beyaz leblebi, kefir, maden suyu bana çok iyi geliyordu Ben 18.haftamdayım bulantılarım hala devam 😞
Aysunays Biburcu Ben iki gebeliğimde de çok bulantı yaşadım. Çubuk kraker naneli şeker salatalık leblebi önerebilirim biraz bastırıyor.
Baklavaseverim Biburcu Doktoruna söyle prillam yazsın ben gebelik boyunca mide koruyucu ile prillam içtim mide rahatsızlığım vardı mide koruyucuyu ciddi rahatsızlığım ve mecburiyetim için kullandım ama prillam tüm hamilelerin kullandığı bir ilaç sakın doktoruna danışmadan kullanma o sana gereken dozu söyleyecektir ya prillam yazar ya da zofer
Biburcu thermonur Leblebi evet hiç aklıma gelmemişti iyi gelir mide bulantısına. Sodayı da sıklaştırayım.18.haftada hala geçmemesine üzüldüm. Ben hep kendine sabret 12.haftada bitecek diyordum😔
Biburcu Aysunays Teşekkür ederim önerileriniz için rahatlatır inşallah, tüm tuşlara basmış durumdayım.😔 Bu arada iki gebelik ve ikisinde de mide bulantısı yaşamış biri olarak birşey sormak istiyorum. İlkinde hiç bulantı vs zorluk çekmemiştim oğlum oldu. Şimdi mide bulantımı duyanlar bu sefer kız diyorlar kız bebek daha çok mide bulandırıyor diyorlar ama tabi bilimsel bir kanıtı yok. Yine de sizinkilerin cinsiyetini merak ettim🥰
Aysunays Biburcu insallah faydası olur Benim ikisi de kız🤭 ve evet kız da bulantı çok oluyor benim de bulantım çok erken başladı 16.haftaya kadar sürdü. Çevremde erkek çocugu olanlar hiç bulantı yaşamadıklarını söylüyorlar
Biburcu Aysunays ayy öyle miii😍 Bi gerçeklik payı varmış demek ki☺️ Valla sevinmedim desem yalan olur bu mesaja. Elbette önce sağlıklı olsunlar🙏
Biburcu Aysunays Amiiiin çok teşekkür ederim, hepimiz için gönlümüzden geçen güzellikler bizimle olsun inşallah 🙏
tubbis Sade haşlanmış makarna,yağsız tost,salatalık,beyaz leblebi,zencefil çayı bana bunlar iyi geliyordu başka bir şey yiyemiyordum
burcukerim Bende 21. Haftamdayım bulantılarım kusmam hala ilk günki gibi ilaç kullanmama rapmen geçmiyor elma yemek ve ballı su içmek biraz olsun rahatlatıyor birde haşlanmış patates yiyebilirsin
Biburcu burcukerim ilaca rağmen geçmemesi üzücü. Tavsiyeleriniz için teşekkür ederim inşallah en yakın zamanda geçer bulantılarımız.
Biburcu Baklavaseverim Baklavaseverim Baklavaseverim zoferi duymuştum prillamı ilk defa duydum. Bugün doktor kontrolüm var durumumu anlatacağım bakalım ne verecek.
Biburcu Baklavaseverim Gittim bugün kontrole, doktorum prifemyn verdi. Rahatlatacağını söyledi inşallah iyi gelir.