Kızlar bebeğim bugün 15 günlük oldu.
- Gün doktora gittiğimizde sarılık değeri 9 çıkmıştı, doktor mama vermemizi söylemişti. 1 hafta sonra yine gelin dedi. O süre zarfında hem 2 saatte bir mama hem de anne sütü ile destekledik. Gözlerindeki sarılık azaldı. Doktora gidince tekrar kan almaya gerek yok sarılık gerilemiş dedi. Ama az da olsa hala gözlerinde biraz sarımsılık var. Doktor kontrolünden sonra mamayı günde 1 e düşürdük hatta bugün hiç vermedik. Habire meme vermeye çalışıyorum. Gün içinde sürekli emmek istiyor. Yani kimi zaman uzun uzun emiyor gün içinde, kimi zamanda 1 dk emip uyuyakalıyor. Ama emiyor. Sadece geceleri zorlanıyoruz. 2 saatte bir kaldırmaya çalışıyorum ama kalkmıyor. Örneğin 9 da kaldırmaya çalıştım diyelim, 5 dk emiyor uyuyakalıyor, tekrar uyandırıp emdiriyorum 5 dk emiyor yine yatıyor. Saat bu sırada 10 u geçmiş oluyor. Ki gerçekten kaldırmak için çaba da sarf ediyorum ama yok.
En son toplam bi 10 15 dk emdi ama parçalı parçalıydı içim rahat etmedi kendi sütümü sağdım , 30 ml bile olsa biberonla verdim içim biraz rahat etti. Ama geceleri artık benim psikolojim bozuluyor.
Kan şekeri falan mı düşüyor , mamayı bıraktık anne sütü yetiyor mu anlayamıyorum. Başta sağıp duruyordum bi arkadaşım habire sağma mastit olursun dedi, ama sağmayınca da ne kadar içiyor anlayamıyorum. Allahtan gün içinde kaka ve çiş sayısı iyi ama gece bu kadar uykuda kalması korkutuyor beni :( zaten küçük doğdu , kilosu gözüme az gözüküyor. Sürekli beslensin istiyorum. Moralim çok bozuluyor :( geçicek mi bu süreç