SedaYis Ikiz bebeğinizin tek mi çift yumurta mı olduğunu nasıl anlarız diye sorduğunuz da doktorunuzun cevabi ne oldu? Benim doktorumun verdiği cevap beni pek tatmin etmedi.
Arzuylmz SedaYis cnm ben 35 günlükken doktora gittiğimde tek kese tek bebek demişti kalp atışlarını duymak için gittiğimde 8 haftalıktı tek kese iki bebek dedi tek yumurta ikizi yani cinsiyetle alakası yok yani onun
Dsa SedaYis erken haftalarda belli olmuyor maalesef. Rahim zarının duvarının eğimi ile belli oluyordu sanırım. Oda rahim büyüdükçe belli oluyor. Biz cinsiyetleri erken öğrendiğiniz için çift yumurta olduğunu da o zaman anlamıştık.
Suzi SedaYis benim gebeliğimin 5 haftasında çift yumurta ikizi dedi bugün ise 12 haftamdayim tek plasenta var dedi ve kafam karistirdi gerçekten ikiz gebeliklerde doktorların kendileride emin olamiyolar sanırım
Suzi SedaYis normalde iki kese olunca çift diyorlar ama tek yumurta ikizindede olabiliyormus insan kafası karisiyo gerçekten kaç haftalık ?
Emine55 SedaYis bak şimdi canım 1 tane kesenin içinde iki bebek olup 1 plesantafan beslene biliyorlar ve bunu hem kız hem erkek yapamıyor yani kız ve erkek ayrı plesantalardan besleniyor çift yumurta ikizi olmadı için illa iki tane kese olması gerekmiyormuş🙂
SedaYis 6+3 dedi doktorum. Benim bildiğim tek plesanta tek yumurta cift varsa cift yumurta cinsiyetle ne alakası var ona anlam veremiyorum. Tek yumurta tek kız ya da erkek oluyor ama çiftte arti olarak bi kiz bi erkek olma ihtimali de var.
SedaYis Bence de yok cift kese oluncada tek yumurta olma ihtimali var bence tamamen plasenta ile alakali.
GamzeTetik Canım cinsiyetle alakası Yok benim çift yumurta ikisi de erkek.cevap gerçekten tatmin edici olmamış bana 5.haftada çift yumurta olduklarını söylemişti plasenta sayısına göre söylüyor diye biliyorum ...