Buseenuur Gullu1094 kiloyundert etmek değildi canım ama doktor öyle bir tavırla söyledi ki boyuna kilosuna taktırdı beni
Gullu1094 Buseenuur bazı doktrlar patavatsız oluyorlar sinir bozuyorlar bsver aldırma çocuk doktruna göster bklm canim için rahat etmiyorsa
Buseenuur Embu yenidoğan doktoru dedi canım ona canım sıkıldı görür görmez ay bu kaç haftalık doğmuş ya dedi 38 dedim prametüre gibi bu dedi şok oldum hiç bişi diyemedim
Embu Buseenuur küçük görünce erken doğdu zannetmiştir canım dediğim gibi sağlığında sorun olsa eve yollamazlardi kilo da alıyorlar çok önemli değil benim kız kiyafetlerin içinde kayboluyordu şimdi 3,5 yaşında 5 yaş kıyafet alıyoruz sıkma canını ben çok dert etmiştim bebeğim küçük doğdu etrafımdakiler küçük diyecek öyle böyle strese girdim baktım 3 kilo üstü doğup küveze giren bebekler var boşver
Buseenuur 87tugba amin canım çok sağ ol çok moral oldun bana❤️Rabbim senin de evladına sağlık sıhhat versin inşaallah
dmrelif Buseenuur kilo olarak demiştir takma kafana sağlığı yerindeyse problem yok prematüre demek illa kötü demek değil ki
Minikeller38 Buseenuur inşallah canım kafana takma öyle böylede büyüyorlar sabırlı ol bol bol emzir baktın doymuyor mama takviyesi ver . Toparlar kendini sonra mamayı kesersin anne sütüne dewam edersin .
Hellobeybii Buseenuur ultrason kağıdında range +- diye bi değer var, yanılma payının kaç gr olduğu yazıyor mesela 300 se , kilosu 300 gr aşağı ya da 300 gr yukarı olabilir demek. FL yazan değer de uyluk kemiği, onu 7 ile çarpınca yaklaşık boyu çıkıyor. Bebeğimizin kilosu az değil bence. Bizimki de 38+1 de doğdu 3050 gr 49 cm ilk3-4 gün kilo verip 2800 e düştü sonra toparladı ilk ay. Çok da güzel kilo aldı. 1 ay sonra ne kadar büyüdüğüne inanamayacaksınız bence takılmayın gayet sağlıklı 💕🧿
3bebekliannee Buseenuur Benim kızım 36+5 de 2.750 49 cm doğdu şuan 8 yaşına girmek üzere maşallah hiçbir sağlık sıkıntımız yok 🙏🏻🧿 küçük doğanlar daha hızlı büyür diyorlar gerçekten öyle korkmayın sağlıkla büyüsün inşallah 🥰
Nesli97 Çok zayıf doğmamış prematüre oluşu sadece kilo ile alakalı değil zaten. Eğer başı biraz minikse bebek de minik görünüyor. Siz bebeğinize sağ salim kavuşmuşsunuz gerisi önemsiz. Emzirmeye ve siz süt kalitesini destekleyecek şekilde beslenmeye dikkat edin yeter
Buseenuur Nesli97 yani yenidoğan kıyafetleri büyük geliyor bende ufak gördüm ama doktorun tepkisi çok üzdü beni açıkçası
minismom Buseenuur bestlak damla, tahin helvası, bol su, bol dinlenme, kuru dut, hosaf bunları oneririm bol sut yapıyo fırsat buldukca bebek uyudukca uyu dinlen sende sutun olmasada emzirmeye devam et bebek emdikce sutun gelcek
3bebekliannee Buseenuur Onu anladım benim demek istediğim 38 de o kiloda dünyaya gelmesiyle 36 da gelmesi aynı şey hatta ciğer bakımından erken gelmesi daha sıkıntı aslında boy kilo toparlanıyor hemen Allah başka sıkıntı vermesin.
Esra2025 Buseenuur ne kadar saçmalamış doktor benim bebeğimde 1 ay önce 38 de 2800 48 cm doğdu doktor gayet iyi dedi şuan 4 kg oldu nerdeyse hiç takma kafana prametüre falan değil bol bol emzir büyüyorlar. Ultrason yanıltıyor doktorum hep söylerdi
[silindi] Buseenuur canınızı hiç sıkmayın miadında doğan 2500 ile 4000 gram arasındaki her bebek sağlıklı kabul ediliyor prematüre olması için çok daha erken doğum olması gerekirdi, doğduktan sonra da bebekler çok hızlı kilo alıyor ultrason ile gerçek de birebir uyumlu olmuyor doktorun ölçümü makine vs yanlış çıkabilir +- 400 grama kadar çıkabiliyor