Serapcakir Kızlar tercihim dışında bebeğin kilosunadan kaynaklı doktor sezeryan olacaksın dedi. Normal doğum istiyordum ama elimde olan bir durum değil fitnesi eğitmeniyim alt karın çok zor gidiyormuş sanırım. İlk defa fiziken endişe yaşadım. Eski halinize dönmeniz ne kadar sürdü.
LadyX Serapcakir bence genetik ile de alakalı bir durum. Zaten hamilelik öncesinde de spor yapıyorsanız ve hamilelikte de beslenmenize dikkat edip fazladan kilolar almadıysanız hiçbir şey kalmıyor. Şu an 28günlük bebeğim var. Sıfır göbek. İkinci haftaya kadar hiçbir şey kalmıyor merak etmeyin
Kabiyra00 Serapcakir vücudunuz spora aliskinsa sezsryeni kolay şekilde atlatirsiniz muhtemelen. Bence sizde karın, göbek vs de olmaz 😊
Daisyy000 Serapcakir Valla benimki döndüyse herkesinki döner. 26 kg aldım. Karnım kocccamandı, doğumdan sonra da sanki doğum yapmamışım gibi kocamandı. Sonra tüm kiloyu verdim karnım dümdüz oldu
bahar6734 Merhaba fitnes eğitmeni olduğunuza göre sizin gebelik öncesi karın kaslarınız vardır.karın kaslarınız nekadar sıkıysa doğumdan sonra okadar çabuk toparlanıyor merak etmeyin.kiloya müsait vücutlarda daha çok kalıyor göbek
maviportakal_ bahar6734 benim alt karnım vardı zaten spor yaptığım dönemde de yapmadığımda da reformer ya da pilates ile toparlayabilir miyim ?
Elilar2225 Tam hatırlamıyorum ama çok geç olmadı zaten karnım küçüktü onun avantajı bence eski haline çabuk döndü
bahar6734 maviportakal_ benmde var alt karnım ve bi spor geçmişim yok kaslarım sıkı değil yani.ilk doğumumda doktorum kasların gebelikten önce ne kadar sıkıysa doğumdan sonra okadar hızlı toparlar demişti 🤦♀️ doğumdan sonrada sporun mutlaka faydası olur tabi yapmakta fayda var
Serapcakir @bahar6734 Fitness bikini modeli formundaydım. Sezeryan ameliyat olduğu için uzun süre idman yapmayı engeller mi diye bir şüpheye düştüm. Teşekkür ederim canım
LadyX Serapcakir doktorum ilk 6 ay pilates, yoga, fitness yasakladı. Direkt karın kası zorlayabilecek mekik, şınav, plank vb hareketler sakıncalı. 6haftadan sonra yüzmeyi onayladı. Ayrıca doğumdan hemen sonra yürüyüşe başladım. Doktorunuza danışın siz de
Serapcakir @Elilar2225 Yapı olarak zayıfsan evet şanslısın canım. iri kaslı vücutta normaldeee geç toparlanır doğum bunu birazdaha zorlar haliyle ve normal insanlara göre daha fazla yağlanıyoruz. Bakalım ne olcak bu Patates halim :)
yasarceyda12 Serapcakir merhaba mesela benim normaldede göbeğim vardı o yüzden sezeryan göbeği var demiyorum ama normaldede sportif bi vücudunuz varsa toplaması daha kolay birde bebeğin kilosu nedir acaba? Açıkçası özellerde hemen sezeryan yönlendirmesi yapılıyor eğer normal düşünceniz varsa bence başka nir doktor görüşü alın bizzat etrafımda ve instagramda gördüğüm var yüksek kilo doğum yapan bizzat teyzem 3900 doğurdu instada antalyada yaşayan bi kadın takip ediyodum normal doğuma karşıydı sonra fikri değişti doktorunu değişti vs 4 kilo gözüküyordu bebeği 4920 gram normal doğum yaptı
Serapcakir @LadyX Ohh maşallah yüreğime su serptiniz zaten ağırlık idmanlarımı 6 ay sonraya bırakıp sadece kardiyo ile yağ yakımı yapıp sonra ağırlıkla destekleyeceğim çok teşekkür ederim.
LadyX Serapcakir rica ederim ne demek 😇 ben de hamilelik öncesinde de hamilelikte sporumu hiç ihmal etmedim. Beslenmeme de her zaman dikkat ettim. Ve herkes sezaryen göbeği ömür boyu kalıyor dedikçe sezaryenden fikir olarak uzak durdum hep vajinal doğum istedim aslında hastaneye yatışım da normal doğum diye yapıldı fakat bazı aksiliklerden dolayı acilen sezaryene alınmak durumunda kaldım. Sonrası için fiziğim bozulacak diye de çok korkuyordum ama o an sadece bebeğin sağlığını düşünüyorsunuz. Doğumdan sonra da doktorumun bilgisi dahilinde lohusa korsesi kullandım bence onun da faydası çabuk toparlaması oldu. Hiç üzülmeyin. Bunları dert etmeyin. Emin olun geçiyormuş.
Serapcakir @Kabiyra00 Çok tatlısın canım mide bulantısı olmadığı için buzdolabının önünde yattım 8.5 ay yağlandık tombikledim😌 umarım doğum sonrası o güzel ifaden karşılığını bulur 😘🫠
Serapcakir @yasarceyda12 Merhaba canım vücut yapına adapte olman çok güzel en azından o fazlalığın kaynağını bilmek daha hızlı toparlanmaya yardımcı olur. Bebeğim şu an 3700 gr doğuma 3 buçuk hafta kaldı. Eğer o kiloda o bebişi doğurduysa gerçekten kendisini ayakta kutlarım. Bayılıyorum şöyle cesaretli kadnlara.Benim doktorum senin tombik kilosunu aşacak 39 da alalım yoksa çok yırtık olur dedi artık kendi cesaretmi edemedi yada bende o potansiyeli göremeyip doğumu zorlaştıracağımdan mı endişelendi bilemem. Sadece dediğim “alt kısmımı telef etmeyin eşimi hüsrana uğratmak istemiyorum genç bir adama bunu yapmayın ” dedim güldük ☺️
yasarceyda12 Serapcakir louissa_kk instasına bakabilirsin doğum kilosu vs herşey var şayet ben sezeryan oldum ben memnunum tamamen bünye işe ilgili sadece göbek olayını taktığın için bi düşün derim
Serapcakir @LadyX Bebeğin önceliği kaçınılmaz bir durum zaten gerekirse bebekle bir süre beraber yuvarlanırız yerde bir şekilde o fazlalık psikolojisini atlatırız. ☺️ Lohusa korsesii mmm evet büyük yardımcı olacaktır tavsiyenizi kesinlikle dikkate alacağım hatta en kısa sürede temin edeceğim. Sizide motivasyonunuz ve azminizden dolayı tebrik ederim süreci güzel yönetmişsiniz darısı ben ve benim gibi tesbih annelerin başına inşallah. Çok öpüyorum sizi sevgiyle kucaklıyorum 😘🥰
LadyX Serapcakir teşekkür ederim umarım bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız 🤗 haberlerinizi bekliyorum. Her şey gönlünüzce olsun