Elifbekir
Benim bebeğim burun kemiği kısa ve kalbi delik benimkinede dowm sendorumu dedi ama.sivi aldirmadik çünkü bir çözümleri yok
Guzel_ailem
Elifbekir ayyy kıyamam yaaa
Seymasel68
Elifbekir kac haftalıksın canım
Eylul0212
Elifbekir yavrum benim inşallah iyi olur ya çok üzüldüm 😔 Allah im şifa versin inşallah 🙏
Ezgili
Cvs yerine fetal dna testi varmış ama biraz pahalıymış sanırım bir de tam olarak nerde yapılıyor bilmiyorum ama bebeğe zarar vermeden kan alınarak yapıldığını okudum sadece benim de ikili testte serbest hcg hormonu olması gerekenden çok yüksek çıktı o yüzden araştırıyorum henüz bi doktorla görüşemedim de
Baysalli
[bilinmeyen] bizim de ense kalınlığı yüksek çıktı bana da prof CVS ya da amniyosentez önerdi ama genetik uzmanıyla13+3 Ken görüştüm bu haftadan sonra CVS için geç artık en iyisi amniyosentez dedi o yüzden ptesi amniyosentez yapılacak bana da
CtnGlsh
[bilinmeyen] geçmiş olsun canım benim ilk bebeğime de aynı şeyi söylediler amniyosentez yaptır dediler ama ben yaptırmadım kafayı yemek üzereydim bi kaç arkadaşımın tavsiyesi üstüne iyi Bi radyoloji uzmanına ayrıntılı ultrason yaptırdım ve çok şükür bebeğimin tamamen sağlıklı olduğunu söyledi ve söylediği gibi de sağlıklı Bi kızım oldu sana tavsiyem sakın amniyosentez yaptırma ayrıntılı ultrason yaptır
Merlot
CtnGlsh şanslısın senin için sevindim. Bu süreçler hiç kolay değil amniyosentez ve detaylı ultrasonu bir tutup yanlış bilgiler vermemelisin. Perinatoloji profları bile detaylı ultrasonda %10 görebildiklerini %80 allaha emanet olduğunu söylüyor. Amniyosenteze gelince direkt bebeğin dökülen hücreleri üzerinden test yapılıyor yani doğruluk oranı %99.999 şeklinde.
Bebekim123
CtnGlsh ayrıntılı ultrasonda kesin sonuç çıkıyor mu canım ya bana da başta öyle dediler ayrıntılıya girdim doktor bana %70’e yakın kesin sonuç verir bu dedi insan bir acaba mı diyor Allah korusun🙏🏻😔
CtnGlsh
[bilinmeyen] tam hatırlamıyorum ama 300 kişiden 1 inde olabilir demişti zaten şu an herkese aynı şeyi söylüyorlar
AnlatmayaGerekYok
[bilinmeyen] canım bu yaşadığını çok kişi yaşıyor lütfen önce sakin ol burda o kadar kişş açtı ki böyle konu. Bak ense kalınlığı 3ten yukarı olsaydı riskli olabilirdi ve burnu da oluşmuş. Tahmin ediyorum yaşın 30 ya da üzeri. Bu da bu testin olumsuz çıkmasını etkiliyor. Yengem 31 yaşındaydı direkt bebeğin down sendromu dediler doğdu hiçbir şeyi yok bebeğin. Arkadaşımın iş arkadaşı 37 yaşında 2.bebeğini doğurdu ve testleri gayet iyiydi ama çocuğu downlu doğdu. Bu testler kesinlikle doğru değil. İçine sinmiyorsa 3 bin lira olan testlerden yaptır amniyosentez de bebekte düşük riski var çünkü.
ArasMom__
AnlatmayaGerekYok ne gebelik ne regl hiçbir belirti yok 😂😂😂😂
AnlatmayaGerekYok
[bilinmeyen] ben olumsuz olduğunu sanmıyorum ense ölçümü gayet normal. Burda 3 mmden büyükler var sonuçları iyi çıktı
mom_to_be
peki sonuç ne olursa olsun bebekten vazgeçicek misiniz? ne gereği var 9 ay stresle yaşamanın.amniyosentez neyi değiştirir ki bunu öneriyolar
birdirbir
Öncelikle sakin olun. Bu tür testler tanı değil, tarama testi biliyorsunuz. Sadece bir ihtimal verir size kii sizin oranınızın çok da riskli olduğunu düşünmüyorum. Çok iyi değil, çok da kötü değil sonucunuz. Benim bebeğimin ense kalınlığı 2.3 mm olarak ölçüldü. İkili tarama testinde ise, riskiniz çok yüksek dendi. 190/1 olarak çıktı sonuç. Ambiyosentez veya cvs önerildi ama riskinden dolayı ve ve bizim için tanı konsa dahi, sonuç değişmeyeceğinden ötürü yaptırmadım. 17. Ve 20. Haftada ayrıntılı ultrasona yönlendirildim. Her iki doktor da, olumsuz hiç bir şey görmedi ve büyük ihtimal sağlıklı dediler. Ayrıntılı ultrason da tanı koyamıyor evet ama tamamen herşey normal çıkarsa usg de, riskiniz 2 katı azalır dendi. Yani 190/1 olan risk, 380/1 e düştü... ama ayrıntılı usg yapan her iki doktorda, kesin sonuç almak isterseniz ambiyosentez veya cvs yaptırmanız gerekli dediler. İkisinin de düşük riski olduğunu üstüne Basa basa söylediler. Şu an 22 haftalık olduk. İnşallah sağlıcakla kucağıma alırım. Öncelikle iyi bir detaylı ultrasondan geçmenizi öneririm. Sağlıkla kucağımıza almanızı diliyorum...
Turas
[bilinmeyen] allah askına bunları yaptıracagına nifty dıye bı test var 2800 onu yaptır sıvı alınması ve parca alınması ne kadar tehlıkelı😞
Gokkusagivemucize
[bilinmeyen] ben başka bir sebepten yaptırdım. Ama 24 haftaya kadar vaktiniz var demesi o haftaya kadar hamileliği sonlandırmayı önerecekler size. Ben hiç kafamı bulandırmamak için bu testleri yaptırmıyorum
Gokkusagivemucize
Bir de parça değil eşinden kan alınarak yapılıyor.
birdirbir
[bilinmeyen] beta hcg ve Papa sonuçları neydi sizin?
Hamile26
Canım çok geçmiş olsun bunların doğruluk olasılığı çok yüksek değil o yüzden sakin ol Eskişehir deyim ben ve ultrason da çok iyi bir doktor var dediler renkli ultrason için Turgay şener onda teste gir çoğu yorumunda okudum konusunda uzman olduğunu öğrendim istersen birde ondan görüş al derim bir kaç hekimden görüş almak iyi olabilir
Zeynepserkan
Arkadaşlar iyiakşamlar benim ikili testim normaldi yaşa bağlı risk çıktı bebeğim erkek olduğu için böbreklerinde haftasına göre büyüme varmış nifty testi önerdi bende geçen cumartesi yaptırdım inş birşey çıkmaz ama çevremdeki bilgi adına söyleyince içini ferah tut diyorlar arkadaşım lütfen sende ferah tut. Bende nifty test önerirşrm risk için daha güvenilir
Demirorl
[bilinmeyen] nift adlı test bahsettiğiniz.. %99 sonuc veriyor. Yani amniyosentez kadar sonuc yüzdesi var. Ben yaptırdım. Doktorun yönlendirmesi olabilir.. sadece benden kan alarak sonuç alındı.
Ezgili
Demirorl nifty testi nerde yaptırdınız devlet mi özel mi ben vanda yaşıyorum o yüzden burda da var mı diye merak ettim
Baysalli
[bilinmeyen] ben tam.olarak 4 tane doktor gezdim.biri prof ikisi kadın dogumcu biri radyoloji uzmanı hepsini ense kalınlığı fazla ölçtü 3.6 o yüzden kan almadılar zaten bu ölçümle sonucun riskli çıkacak diye ama sizi şöyle rahatlatabilirim bana söylenilen şey her ense kalınlığı down sendromu olmaz ama her down sendromunda ense kalınlığı muhakkak olur sizin iyi ense kalınlığnz bence sizde bı sıkıntı yoktur
Hulyarsln
[bilinmeyen] nifty testi yaptırın biraz maliyetli ama kesin sonuç ve koldan kan alınıyor bebeğe bir zararı yol pap a hcg kaç çıktı çünkü ense ölçümü iyiymiş ..
YagmurDaskn
[bilinmeyen] Sıvı aldırırsan bebek düşer. Yanılma payı yüksek oluyor testlerde ama kanda çıkmışsa bilemem. Karar senin 🤷♀️
birdirbir
Bende Nifty test öneririm. Yüzde 99 doğruluğu var. Bize de önerildi. 2500 tl ücret istendi.