ppmerlina Kızlarr bugün yemeğe mercimek çorbası ve makarna yapıcam (bizim protein severlik (!) 🤣🤣) Hep klasik salçalı domatesli makarna yapıyorum var mı başka önerileriniz veya salçalıyı daha da lezzetli hale getirecek bişeyler? ✨
Yaswinn ppmerlina salçalı yapacağım zaman bazen krema ya da süt katıyorum hayatım çok hoş oluyor ya da salçasız kremalı ve zerdeçallı 😍
dilaradoyan ppmerlina salçalıyı karamelize soğan, domates biberli yapıyorum o da çok yakışıyor. Kremalı favorim açıkçası, veya beşamel üstüne bol peynirli, ya da sadece karışık peynirli veya körili yapıyorum ama köri damat tadına göre herkes sevmeyebilir
vanilya_kokusu_ ppmerlina ben içine kırmızı ve yeşil biber domates ekliyorm salcsyla kavuriyorum sonra birsz makarna suyu katıyorum biraz pişirip koyuyorum çok güzel oluyor ama genelde kremalı yaparız biz of aglicam ya makarnayi çok özledim 😂😭😭 bulantıdan yiyemiyorum
ppmerlina Yaswinn hmmm bende de krema var öyle değerlendirilmeyi bekliyor yumurtalıkta 🤣🤣 katayım içine sağol aşk ❤️
ppmerlina dilaradoyan kesinlikle doğru mesela ben köri sevmem pek 😩🤣 Kremalıyı nasıl yapıyorsun sadece krema mıı
ppmerlina vanilya_kokusu_ bu karışımın aynısını kremayla yapmayı düşünüyorum sence güzel olur muu Kaç haftalıksınn
[silindi] ppmerlina köz patlıcan seviyorsanız, kremalı köz patlıcanlı makarna 👌🏼 Makarnayı haşlayın, 1 patlıcan közleyin ben ocakta közlüyorum. Ayrı bir tencereye 1 paket krema dökün hafif ısınınca közleyip ezdiğiniz ya da minik kestiğiniz patlıcanı koyun 1 diş de sarımsak. Servis ederken az bir şey maydonoz 👌🏼Çok güzel oluyor.
dilaradoyan ppmerlina evet genelde sade krema tuz karabiber kaynatıp haşşanmış makarnayı içine atıyorum. Üstüne peynir de gezdiriyorum bazen
PapatiA ppmerlina ben ya normal makarna salçalı ya sade yoğurtlu yada köri soslu yanına tavuk seklınde yapıyorum başka bir sürü tarif denedim tavuk sulu vs ama sevmedik
ppmerlina PapatiA tavuk sulu çok ıslak ıslak olur bence de makarna gibi değil de sanki pilavımsı olmuştur dimi
[silindi] ppmerlina ben yanına yapıyorum tavuğu, çok güzel oluyor 🥹 bugün yemeğimi düşündüm yarın bunu yapayım anlatırken canım çekti 😂
ppmerlina [silindi] bence eğer yemeğe başlamadıysan sen de makarna yap bugün yemek piştisi olalım djdjdj
PapatiA ppmerlina yok yok ben tavuk et bulyon yapmıştım öyle olmadı hatta Dilan Polat bilirsen oda tarif etmişti
[silindi] ppmerlina mantı yapacaktım akşama 😂 o zaman hava serinleyince manava gideyim de patlıcan alayım 🫠🫠
maviportakal_ ppmerlina demleme usulü dene pişman olmazsın domates sarımsak salçayı biraz kavurup tereyağ ile krema ekliyorsun sonra makarnaları hiç haşlamadan atıp pilav gibi demleyerek muazzam Kremalı tavuklu da çok güzel bir de fırın makarna 🤣
ppmerlina maviportakal_ demlemeyi 1-2 kere yaptım aşşşşşşırı güzel var ya normal haşlanmış makarna yiyemiyorsun sonra 🤣🤣🤣 bunu yapıcam galiba bugün 🌹🌹❤️❤️
Dadas ppmerlina aşkım öncelikle şimdiden eline sağlık can olsun kan olsun. Tavuklu kremalı soslu bir makarna vardı ondan yapabilirsin bence 🥰 Tarifi Büşra Sertten bulabilirsin 🥰🌸