kevs_r55 Merhabalar 🌸
Kızım 05.05.2023 doğumlu ve anlattığınız her şey bizde de oldu. Atak döneminde benlik duyguları çok gelişiyor; karşıma alıyorum ve bebek dili kullanmadan, büyük adam gibi konuşuyorum. Bu şekilde onu anladığımı gösteriyorum. “Aslında sen bunu yapmak istedin, bunu dedin değil mi anneciğim?” gibi soruları soruyorum 🤗
Ben de sakin sakin ona “Ben seni tam anlayamadım ama artık anlıyorum, sen de beni anla” diyerek derdimi anlatıyorum.
Gerçekten işe yaradı; önceden anlaşılmadığını düşünüp daha da sinirleniyormuş yavrum 🥺
Şimdi hiç susmadan kendi kelimeleriyle konuşuyor, derdini anlatıyor ve kendini ifade ediyor.
Benim kızım da bana çok düşkün. Bu yaşta çocuklar kendilerini güvende hissetmek istiyorlar, bağ kurdukları kişiye bağlılıkları çok artıyor. 2 yaş civarında benlik duygusu geliştiği için, anneye ya da güven duyduğu kişiye daha fazla ihtiyaç duyuyorlar. Bu tamamen normal, sevgiyi ve güveni böyle öğreniyorlar.
Biliyorum, bazen bu süreç çok yorucu ve sinir bozucu olabiliyor. Sabırlı olmaya çalışmak bile tek başına zor. Ama inanıyorum ki bu dönem geçici ve hem bizim hem çocuklarımızın gelişimi için çok öğretici 💕