Kızlar 36+5 haftalığım bebekte normal doğum için herhangi bir engel yok pozisyonu boyu kilosu vs her şey olması gerektiği gibi. Sorun benden kaynaklanıyor sorun şu ki boyum 150den kısa. En son ölçüldüğümde 148 çıktım , doğum şeklini doktorumla görüştüğümüzde 150nin altını normal doğuma almadıklarını söyledi, zor doğum olacağını bebeğin çıkımda kalabileceğini söyledi. Tabiki doktoruma güveniyorum önce onu söyleyim çünkü yine de istersem normal doğum deneyebileceğimi söyledi. Ama ben bahsedilen risklerden sonra korktuğum için denemeyi bile göze alamadan sezaryeni kabul ettim çatı muayenesi bile olmadım nasıl olsa kesin sezaryen olacağım diye hatta gününü bile aldım. Ama çevremdekiler sürekli “şunun da boyu şu kadardı 4 tane doğurdu, bununda boyu şöyleydi 3 tane doğurdu” vs diyerek benim aklımı karıştırıyor birazda vicdan yaptırtıyor açıkçası. Yani bebeğim normal doğabilecekken ben korkumdan zorla sezaryenle aldıracakmış gibi hissediyorum. Kızlar ben bu konuyla ilgili makale vs araştırması da yaptım okudum annede boy kısaldıkça perinatal ölüm riskinin %51 oranında arttığı belirtiliyor ya da doğum komplikasyonlarının boyu 150 ve altı olanlarda %50 daha fazla görüldüğü belirtilmiş omuz çıkması,yırtık,bebeğin kanalda uzun süre kalması vs gibi.
Açıkçası ne yapmam ne karar almam gerektiğini artık bilemez oldum siz olsanız ne yapardınız bir de ben ilk bebeğimi 11 haftalıkken kaybettim bu benim naspse kucağıma alacağım ilk çocuğum olacak o yüzden daha da bi endişeliyim normal doğum denemeli miyim yoksa sezaryen günü aldım zaten o yoldan devam mı etmeliyim