Babybebi deletedmom43191 o zmn hiç kafanı yorma canını sıkma öyle bilinmeyecek birşey değil otizim canım benim doktorlarda saçmalıyorlar artık
deletedmom43191 Babybebi yani bi cocuk konusmuyo diye otizm demek baya baya sacmalik ya gercek doktor artik yok
Ays_12 Özel eğitim öğretmeniyim , tabi ki 2-3 eksiklikle otizm diyemeyiz . Çok göreceli göz kaçırma , tekrarlayan hareketler , belirli takıntılar , isme tepki vermeme gibi.. birçok farklılıklar olur ve çocuğa göre değişir bu durum.
deletedmom43191 Ays_12 goz kacirma yok goz temasimiz var hareket tekrarlama yok dediginiz seyler benim cocugumda mevcut degil
Ays_12 Örneğin bazı çocuklar tüylü şeye dokunamaz . Doku hassasiyeti vardır . Bu yönden otizm diyemeyiz . Bu küçük bir örnek .
deletedmom43191 Ays_12 yani benim gittigim doktor konusuyomu dedi baba mama harici kelimesi yok dedim cocuk kucagimda yorgun baygin seklinde yatiyodu o doktorun yanina girmeden once endokrin bolumu tarafindan kan alindi damar bulunamadigi icin 2 3 yeri delik desik oldugu icin aglamaktan yoruldu haliyle kucagimda halsizce omzuma yatiyodu doktor seslendi bakmadi diye bu cocuk otizm isme tepki vermedi ve konusmuyo dedi bence hocam suan cocugumun uyku saati ondan kaynakli ve kan alindi yorgun suan dedim ne olursa olsun tepki vermeliydi dedi 😡 heyetle rapor cikaralim dedi manyak kadin
Birikii Siz en iyisi acilen doktor Değişin 2 yaş çocuk konuşmaya bilir veya evde konuşup yabancıyla konuşmaya bilir benim ikizlerim de 2 yaşında anne baba abla gel git bu kadardı 1 ay sonra 3 yaş olacaklar maşallah hiç susmuyorlar yani 1 ay bile çok fark ediyor 1 ay sonra çocuğunuz bi çok konuda yol kat etmiş olacak. Bence başka bir sorun yoksa bence çok saçma böyle hemen bir tanı koyması 2 dakikalık gördüğü bir çocuk için. Bence başka bir doktora gidin içinizde şüphe kalmasın ama bu doktoru bu gerekçeler için de çok da kaale almayın. Ha kendince başka bişey gördüyse onu bilemem ama sizin dediğinize göre konuşmaması çatal tutmaması ve topa vurmaması bence çok normal 2 yaş çocuk için her çocuk aynı seviyede ilerlemiyor
Birikii deletedmom43191 konuşmuyor derken hiç mi kelimesi yok? Konuşmuyor demek hiç kelimesi olmaması demek anne baba git gel gibi ama bunları söyleyip cümle kurmuyorsa 2 yaşında Normal her bebek bir değildir cümle sonradan da gelebilir