Ayseselim48 Merhabalar ben şuan 20 haftamdayım tek yumurta ikizlerine hamileyim. Dün çapaya gittiğimde bebeklerden birinin sağlığının iyi gitmediğini alınıcağını söyledi diğer bebekte etkilenebilirmiş bunun için heyete çıkıcam perşembe günü. 20 haftada gebelik sonlandırılıyor mu ki bilgisi olan var mı
Mrvmerve01 Ayseselim48 bu ülkede 8-9 aylikken bile gebelik sonlandiran yerler var. Siz istiyorsaniz alirlar merak etmeyin. Nacizane önerim tekrar tekrar dusunun. Annenin sagligina zarari yoksa bebege dokunmayin diyorlar. Ama tabiki aldirma karariniz varsa da saygi duyuyorum. Bana da teklif ettiler. Her iki dusunceye saygim var Cok zor bir durum.
aycicek_ Ayseselim48 kararınız kesin mi bilmiyorum ama ben olsam ikisinden de vazgeçmedim. Bence Allaha sığının gün gelip doğduklarında ömürleri yoksa zaten gidecekler bu dünyadan. Belkide birş yaşayacak bunu asla bilemezsiniz belki ikiside yaşayacak. Allahın verdiği canı Allah alır biz böyle inandık elhamdülillah. Sağlıklı doğan çocuklarımızın 1 2 yaşlarında ne olacağını biliyor muyuz hayır. O zaman şimdide Allaja güvenmeliyiz. Allah yardımcınız olsun 💐
ABusraaaa Ayseselim48 tabiki takdir senin ama ikisine birden dokunacaklarsa bence aldırma. Çünkü 20 haftalık çok küçük yaşama sansida öyle yani suyu patlatrlarsa(çocuğu almak için) digerinide almak zorundalar. Diğer türlü eğer birşey olursa Allah’tan geldi dersin ben yaşatmak için elimden geleni yaptım dersin. Zor imtihanın ama bu birazda sana bağlı mesela diğer türlü durumda var yaşayabilir ama diğer bebek onu etkilediği için yasayanda sağlıklı olmayabilir sen bu sorumluluğu alabilecen mi. Benimde ilk gebeligimde sıkıntı vardı . Edirne hastnesi çapa cam sakura hepsi aldırmam yönünde doğarsa engelli olacağı yönünde konuştular. Bu yüzden heyete çıkmam gerekiyor tabiki. Bütün bölümler birleşip değerlendirip onay verdikten sonra(prosodur gereği) işlemi yapıyorlar. Ama ben kabul etmemiştim. Ha kızımı kaybettim gene ama ben sebep olmadım buna en azından böyle düşünüyorum. Yaşasaydı da başım gözüm üstüne çok zorlanirdim o ayrı bı konu ama ben kıyamadım kızıma.
Assllllllllll Çok geçmiş olsun,neyi var bebeğin,bebeğe potasyum verip kalbini durduruyorlar,benim başıma geldi,bebeğimin kalbi durduruldu sonra doğum yaptım,cok zor bir psikoloji,Allah yardımciniz olsun
Raziyee Cok gecmiş olsun aynı sorunu bende yaşadım ama benimkiler 13 haftalık tı tek yumurta ikizinde böyle sorunlar olabiliyor canım üzülme rabbim sonra tekrar ikiz nasıp etti bu sefer çift yumurta suan 6 aylıklar hakkında hayırlısını iste mevlamdan
Ayseselim48 Raziyee Allah sizlere bağışlasın. İkisini mı almak zorundalar tekini alıp biri yaşayamaz mı
october Ayseselim48 yani son raddeye kadar bekleyip en azından 30. haftayı görse bebekler sağlıklı olanı dışarıda yaşatabilirler hastaneye yatış gerektirebilir. anne karnında müdahale edemezler tek yumurta olduğu için. ama 30’a kadar sağlıksız olan bebeğin durumu ne olur bilmiyorum Allah yardımcın olsun
Raziyee Kan calma olayıydı benim durum o yüzden malesef saglıksız bebek saglıklı bebegi öldürecek ve saglıksız bebekte o dırumdan sonra yaşayamazdemişti bize tüm doktorlar ama bak sonra cok şükür sıkıntısız hamilelik dogum saglıklı tekrR nasip etti Allah üzülme canım rabbim saglıklı hayırlı evlat versin inşallah buda bir imtihan Ayseselim48
Ayseselim48 Mrvmerve01 20 haftalık olan bebeği sonlandırmaları istemem ki ben . Ama bu sefer diğer bebeğe zarar veriyormuş. İki gündür yatamıyorum birini kurtarsam diğerine birley olucak ikisine dokunmazsam ikiside gidicek elim kolum bağlı
Ayseselim48 october lazerle mudaha varmış ama mudaha edip edemeceklerimi bilmiyorum diğer bebekle aralarında fark açılmış kaç gündür uyuyamıyorum ikisinde birley olsun istemiyorum
tahamommy @“Ayseselim48”#p37831034 Ayseselim48 aralarında kan tranfüzyonu var sanırım anladığım kadarıyla, başka bir doktordan da görüş alın bence bazı operasyonla aralarında ki o bağ iyileştirilebiliyor birbirinden kan çalma ortadan kalkıyor yani, tam olarak nasıl bir tanı koydular ki bebeği almak istiyorlar, reddetme hakkınız vardır illa ki
Ayseselim48 tahamommy diğer çoçuk küçük kalmış doğsa yaşamaz. Diğeri de çok yediğini için kalbî yoruluyor inanın böyle Ekim kolum bağlı kandık gibi Allah bana evlatlarımı bağışlasın
Leylalarr Zor bir imtihan ama anladığım kadarıyla birinin sonlansa diğeri de sonlanicak.Boyle bir durumda beklemek ve iyi sonuç almak için dua etmek daha iyi değil mi. Benim de ikizdi hamileligim 8. Haftada birinin kalbi durdu düşük olsaydı ikisi de düşecekti.Doktor hep umutsuz konuştu ama nasip dedik allahtan dedik ve şükür şimdi 21 haftaligim.Allah evlatlarinizi size bağışlasın umarım doktorlar yaniliyordur.
Ayseselim48 Leylalarr aminnnnn inşallaj rabbım sizlere bağışlasın evlatlarınızı durumları iyi demi şuan
Ayseselim48 aycicek_ tabiki de rabbım büyük ama diğer bebeğin ölümüne sebeb olmak istemiyorum galıba anladığım kadarıyla diğer kardeşi ona zarar veriyor yarın hepsi belli olcak bana dua edin