Selamlar 🌸 bende de kasıkta ağrı ve batmalar ilk haftalarda oldu. Adet ağrısının hafifi şeklindeydi. Kasıktaki ağrı 2 hafta kesintisiz sürdü. Batmalar daha uzun sürdü sanırım ama sürekli değil ara sıra oluyordu. Gebeliğin başından beri hiç sorun yaşamadım. Şu an 32+5’im.
Doktora erken gitme konusundaki naçizane fikrim. Düşüncenize katılıyorum , diğer insanlarda gözlemlediğim şey olumsuz etkiledikleri yönünde. Bu nedenle ben sadece bu gözlemime dayanarak doktora erken muayene olmama kararı almıştım. Büyük çoğunluk 6. haftada ya da daha erken muayene oluyor. Ama ben bunun erken olduğunu düşünüyorum. Geç döllenme olmuş olabilir bu nedenle bebek görünmez veya geç döllenme olmasa bile o haftalarda kese görünüp bebek görünmeyebilir. Bu aslında normal bir durumken anneler stres hissediyor bu cümleyi duyunca haklı olarak. Ayrıca erken gittiğinizde vajinal muayene ediyor doktor ve bu deneyimden sonra bir çok kişide kanama olduğunu görüyorum. Doktor bunun normal olduğunu söylüyor ama bence bu da gereksiz bir endişe yüklemiş oluyor anneye. Ben 8. haftamda gitmiştim ilk kez ve karından ultrason ile görmüştük her şeyi. O sürece kadar en azından hiç stres, endişe yaşamamış oldum.
Ayrıca kasıktaki ağrılar için de araştırmam sonucu şunu öğrenmiştim; rahim kendini büyütmeye çalıştığı için tüm kaslarını kasıp kasıp gevşetiyormuş. Bu kendisini büyütüp bebeğe alan açmasını sağlıyormuş. O nedenle aynı regl olduğumuzdaki ağrıyı hissediyormuşuz. Çünkü iki durumda da çalışan kaslar aynıymış. Bu sağlıklı bir süreçmiş. Umarım sizin ağrınızın da sebebi budur ve her şey yolundadır. Sizin için sürecin sağlıklı ve huzurlu geçmesini dilerim. 🌸