S-nss Annemidedinsen e az kalmış zaten 37. Haftada doğum planlanır muhtemelen. Hiç korkulacak bir şey yok dizin için ben çok daha erken haftada teşhis aldım maalesef
Annemidedinsen Nur124 AST, GGT, ALT, ALP, Bilirubin diğer testim 3 güne çıkarmış bugün ilaca başlattı beklemeyelim dedi. Sizin dediğiniz teste göre de doğum planlıcaz dedi
Tucci Annemidedinsen Merhaba benim de 35.haftamda çıktı bianda kaşıntı halinde avuçlarım ayaklarımın üstü altı sonra tüm vücudum kaşımaktan artık derim inceldi resmen 😞😞 Kolestaz çıktı karaciğer enzimlerim yükseti biraz safra asidi de 21 çıktı doktorum günde 3 kez içeçeğim bir ilaç verdi ciğer geliştirici de vurundum.Bugün sabah yine kaşıntım başladı krem de vermişti onu sürdüm rahatladım biraz kaşındığım yerler ya kabarıyor yada yırtıyorum artık🥲 37.haftamdayım perşembe günü yatışım olacak çok şükür doğumdan sonra geçiyormuş gerçekten zor yorucu ama bebişlerimiz sağlıklı olsun da çekeriz artık napalım 🥹
Annemidedinsen Tucci Ayy çok geçmiş olsun aynısı ya şaka gibi berbat bir kaşıntı buz torbaları koydum gece delirdim resmen bende cuma günü 37 haftam doluyor safra asidimde perşembe günü çıkacakmış ona göre planlıcaz dedi beklemedeyim. Sağlıkla gelsin inşallah 1-2 hafta içinde doğumdan sonra düzene giriyormuş
Annemidedinsen Perenelle safra asidim daha çıkmamış 3 güne çıkar dedi diğer değerlerim yüksek çıktığı için bugün hemrn ilaçlara başlayalım dedi. Benim kaç çıkacak acaba sizin şuan kaç haftalık doğum süresini de test sonucuna göre planlıcaz dedi
Perenelle Annemidedinsen safra asitlerinin çıkması bizde de üç günü buluyor dışarı laboratuvara gidiyormuş. Ben ilk baktırdığımda 17 çıkmıştı safra asidim. Karaciğer enzimleri ise ALT 110, AST 63 olarak çıkmıştı. Karaciğer enzimleri hemen çıkıyor benim doktorum da kaşıntım var der demez kan verdirdi iki saate değerler çıktı safranın sonucunu beklemeden Ursactive 250 mg yazdı. Günde üç tane içiyordum ama Kaşıntılarım geçmeyince günde dörde çıkardı saat kurdum altı saatte bir gerekirse uyanıp içiyorum. Bugünlerde kaşıntım biraz azaldı yoksa ayaklarımı kanattım kaşımaktan çok kötüydü. Çocuk doğmadan asla referans değerlerine dönemezsin ilaçla baskılayacağız dediler. Hatta artık doğum kontrol hapı da kullanamazmışım. Sonuç olarak 37. Haftayı görmeden doğuma alacağım dedi bir hafta on güne doğumum var en azından 38’i görmek istiyordum ama nasip.
Nur124 Annemidedinsen anladım canım çok geçmiş olsun bu değerlerin hepsi mi yüksek geldi benimde çıkmıştı alt Alp onun için soruyorum
Gamze_recebim Annemidedinsen bnde de aynisi oldu ellerim kırmızı hatta kan toplamis gbi doktorum travazol krem verdi gecti
Annemidedinsen Perenelle şuan kaç haftasınız kaçıncı haftada öğrendiniz bir de ben mesela sezeryan olucam acaba bu durumlarda genel mi yapıyorlar size bir şey dediler mi
Annemidedinsen Perenelle bir de şey sormak istiyorum doktorunuz beslenmeyle alakalı bir şey söyledi mi
Perenelle Annemidedinsen ben 34+5’im şu an. Öğreneli iki hafta kadar oldu. Genel anestezi demedi spinal yapıp alacağım dedi. Beslenmeye dair bir şey demedi ama diyetisyene gidiyorum o da alerjik olup kaşıntıyı tetikleyecek kaju kivi vb şeyler yemeyin vücudun toksin yükünü azaltacak temiz bir beslenmeye dikkat edin yeşil yapraklı sebzeler zeytinyağlılar yiyin kızartmadan paketli gıdadan uzak durun vb dedi.
Bebegimicin- Perenelle Safra asidi testiniz hemen çıkmış mıydı yoksa günler sonra mı çıkmıştı eğer öyleyse bu süreçte ilaç kulllandınız mı