Annekuzusu123 Benim doktorum sadece çarşamba günleri doğum yaptırdığı için söylediği tarihin birisi 37+6 ya denk geliyor birisi de 38+6 acaip kararsızım
visnelicheescake Annekuzusu123 Bence 38+6 olanı seçin bana 37+6 erken geldi bebek ne kadar durursa o kadar iyi diyor doktorum bende 38+6 da doğum yapmıştım
Baklavaseverim Annekuzusu123 önce ki doğumunuz kaç haftalık gerçekleşti erken doğum riskiniz var mı sancınız vs ve hiç açıklık muayenesi oldunuz mu bence bunlar önemli faktörler
Senaaksac Annekuzusu123 37+5 de doğdu kızım bir sorun olmadı ama bırakabilirsen 1 hafta daha dursun iyice büyüsün
Annemidedinsen Annekuzusu123 benim ilk bebeğim 37+5te doğdu bebeğin gelişimi de iyiyse çok sorun değil demişti
Annekuzusu123 Bebegimibeklerken__ şimdi 34+1 Eylül 24 olursa eğer 37+6 oluyor eğer Ekim 1 olursa 38+6 oluyor
barisata22 Annekuzusu123 benim kızım da 37+6 da yatış yapmiştım tam 38 de geldi çok şükur bir sorun olmamiştı 🧿🧿
Mavispembis1_ Annekuzusu123 şimdiden 1. Sınıfı düşünün sınıfının en küçüğü olacak ama 1 ekimde doğarsa erteleme şansınız var 😂
Nrslbkc Annekuzusu123 benim ikinci gebeliğimde 38+6 ya kadar bekledi doktor alın dememe rağmen doğumda o kadar sıkıntı çektimki sancım gelmişti çünkü sancıya stres yaptığım için bebeğide strese sokmuşmuştum boynuna 3 tur kordon dolanmış 5 dakika daha geç kalsaydık bebeğini kaybedebilirdin dedi . Eğer kilosu 3 ü geçtiyse ve herşey normalse riske atmayın derim. Benim şuan üçüncü gebeliğim 37 den sonra olabilir kilosu herşeyi normalse 1 haftadan hiç bişey olmaz.
Annekuzusu123 Baklavaseverim evet var progestan iğnesi kullanıyorum iki haftadır fitil enfeksiyon nedeniyle sancım çıkıyor öncekinde de erken doğum riskim nedeniyle proluton dex vurunuyordum 28 de sancım tutmuştu onda da açıklığım yok şükür ama sancım çıkıyor progestan vurunuyorum
Baklavaseverim Annekuzusu123 O zaman bence risk almamakta fayda var ya ben de 36 da doğum yaptım progestan 36. Haftanızda kesilecek progestanı bıraktıktan hemen sonra sancılarım sıklaştı daha da şiddetlendi bir de hastane de yatıştaydım zaten o yüzden bence risk almayın
visnelicheescake Annekuzusu123 Evet öyle oluyor ikinciyi 38 itibari ile alıyor ama 37 de erken geldi özele mi gidiyorsunuz canım eğer oyleyse her zaman doğuma girmeli dogumum ameliyatin günü mü varmış 😅
Annekuzusu123 visnelicheescake ama 37+6 birgün daha dursa 38 yani kuzum benimki iki şehirde çalıştığı için böyle maalesef sadece çarşamba günleri yaptırıyor
Annekuzusu123 Baklavaseverim şimdi bile varda o kadar değil iğne olunca biraz rahatlıyorum bide ben iki doz vurunuyorum ağrım oldukça da fitil kullanıyorum 37yi görsün diye bende korkuyorum o yüzden 39u beklemeye
Annekuzusu123 Senaaksac kaç kilo doğdu seninki kuzum işte benimki biraz riskli ya korkuyorum ilaçları bırakır bırakma gelmek isterse diye şu an progestanla duruyorum
esme3066 Bence çok erken, ben 41+5de doğurdum kuzenim 38de . İkisi arasında her zaman fark vardı. 38 doğanın kirpikleri bile oluşmamıştı. Bebeğiniz ne zaman gelmeye hazırsa zaten sinyal veriyor. O zaman sezeryan olmak mantıklı geliyor bana
Annekuzusu123 esme3066 yani olabilir kuzum ama bebekten bebeğe fark var bide benimki biraz da riskli gebelik beklermi diye düşünüyorum çünkü şu an bile progestan kullanıyorum
Zeynepackgz esme3066 kuzum genelde %80 kişiyi 38 de sezaryana alıyorlar ne erkeni sizinki norml doğumu beklemek gibi olmuş bn ilkimi doktorum 38 de alalım dedi tn dedim gayet herşeyi vrdi normldi
visnelicheescake Annekuzusu123 hmm yani aslında benim doktorum hep şey der mesela 37+6 diyoruz yada 37 haftalık aslında 37 bitti 38 içinde sayiliyormusuz 36 haftada da gelişim tamamladığına göre daha beklemek istemiyorsan 37+6 da doğum yap istersen