petronix Yektek22 Doğum olmadan önce doktorunuzla konuşun odaya gelen hemşirelerin soru sorma sırasında herkesi dışarı çıkarmalarını isterseniz yaparlar diye düşünüyorum yoksa odaya gelince tüp bebek olduğu ile ilgili sorular da soruyorlar duyarlar. Ama doğum raporunda falan yazmaz mı elbet bi yerden görecek gibi geliyor bana ailelerin senin kendi ailende mi bilmiyor?
canbebekku21 Yektek22 bizim de süreci kimse bilmiyordu kaynanam geldi yanıma ve biz durumun gizliliğini doktorlara ve hamşirelere söyledik eşim de ayrı söylüyordu zaten fırsat bulunca bi sorun yaşamadık
Yektek22 canbebekku21 benim de kaynanam doğumda yüzde yüz orda olur doktordan değilde hemşireler falan konuşur mu diye korkuyorum
GmtpeeN Yektek22 tabiki doktora yine söyleyin tabi kimse bilsin istemiyoruz diye biz uyarıda bulunmadık hatta heran biri soylucek sandık ama adi bile anılmadı destekten cok köstek olan var oyuzden kimseye söyleme gereginde bulunmadik ha dogal ha tüp bir sürü soru sorulacak di
ahsenimdeahsenim Yektek22 doktorla vizit gezilirken bile soyluyoruz bilgi amacli.uyarirsaniz servis sorumlusunu soylemez belkide
Htc4345 Yektek22 evet tedavi olduğum hastaneydi dogumum üniversite hastanesinde olmuştum tüp bebek tedavisini doğumu da orada oldum
GmtpeeN Yektek22 illaki yazar ama kimse hemşire veya doktor yada herhangi hastane çalışanı doğum da veya doğumdan sonra tüp bebek dmi diye soran olmadi belkide soran vardir biraz benim şansıma oldu diyelim ozaman özel hastaneydi benim doğum yaptığım yer diger özel hastaneleri veya devleti bilmiyorum
Yektek22 canbebekku21 evet biz doğumdan önce söyleyeceğiz nasipse doktora doğum günü eşim yine uyarıda bulunur. Hasta gizliliği denilen bir yasa var sonuçta istemediğimiz taktirde saygı duyulması lazım
[silindi] Doktora siz bizzat söylersiniz hemşireler sürekli değiştiği için ise sorumlu hemşire ile görüşüp whatsapp gruplarında bilgilendirme yapmasını istersiniz isim soyisim bu hastanın ıvf gebelik olduğu hasta yakınlarının yanında söylenmeyecek vizitlerde vs diye gruptan bilgilendirme mesajı atar. Yoksa siz bi hemşireye söylersiniz ama shift değiştiklerinde yeni gelenin haberi olmaz ve istemsiz olarak söyleyebilir, sorumluları ile görüşüp gruptan uyarı mesajı yazmasını rica edersiniz
ipekmom_ Yektek22 doğum sırasında kimse sormamıştı bize, doktorumuzun bilgisi vardı zaten, sizde gizli kalması için önden bilgilendirme yapabilirsiniz , hemşire değişikliği olabiliyor eşiniz dışarıda gerekirse tembihler tekrar garanti olsun diye
elinaz1 Yektek22 içini Ferah tut bende özel hastanede hemşire olarak çalıştım gebeliklerin tüp bebek mi olduğunu sormuyorduk bile doktor bir şey demedikten sonra kimsenin haberi olmaz tüp bebek olduğundan