Zeynepkarip Deletedmom_290 tabi ki yaptırın ben yaptırmayı düşünmüyordum sonra gebelik suyum fazla çıktı gebelik şekeri yaptırdım yüksek çıktı şekerim ve şimdi diyetteyim şekerli tuzlu herşey yasak makarna pilav ve unlu tüm mamüller yasak bence yaptırın bu gebelik şekeri tek hamilelikle ilgili değil ailede birinde varsa genetik de bişey baktırmakta her zaman fayda var💕
Deletedmom_290 Zeynepkarip acaba doğumdan sonra da bu şeker sorunu devam edermı suan şekerle ılgılı hıc bır problemım olmadı bu zamana kdr ıste çok olumsuz şeyler duyunca aslında yaptıran bırınden duymak ıstedım bırazda olsa ıcımı rahatlattınoz
HaticeArCi Papatyam7134 ayy Allah korusun dikkat et benim hiç bi sorunum yok yapım böyle kendimi bildim bileli. Yani hamileliğin ilk zamanları 2 saate 1 surekli bişeyler yeme ihtiyacı duydum bir tek. Şimdi normale döndüm çok şükür. İnşallah seninde herşey yoluna girer.
Yazmelegi_ Deletedmom_290 yaptırmayip şekeriniz olduğunu bilmeseniz Allah korusun bebeğinizi kaybedebilirsiniz burda bi annemiz kaybetmişti 🥺
Deletedmom_290 Yazmelegi_ ama neden doktorlar ve canan karatay hanım bunun rısklı olduğunu bebeğe zarar olabılcehını söylüyor çok celıskıde kaldım
HaticeArCi hayalperest2310 önceki gittiğim doktorlar artı dahiliye gerek görmedi çok üzerinde durmadılar israr etmediler. Son doktor durumu izah edince bozuldu yaptırmak istemiyorum da açıkçası. İnşallah bir zararını görmem.
hayalperest2310 HaticeArCi şeker yüklemesi değil de iki hafta aralıklarla tahlil veriyorum şimdilik ortaladı gibi ihmal etmemek lazım
Zeynepkarip Deletedmom_290 doktorum benim için doğumdan sonra da dikkat etmemi söyledi bu durum hafife alınacak bir konu değilmiş ama yine de size bir faydam olduysa içinizi biraz da olsa rahatlattıysam be mutlu bana💕
nidosh Deletedmom_290 zarar yarar dengesi yapınca yararı çok daha önde oluyor. Aynı aldığımız ilaçlar gibi. Açıkçası ben türkiye kalp derneğinden Kovulmuş üstelik de kadın doğumcu dahi olmayan bir doktorun sözüne pek güvenmiyorum. Türkiye’deki çoğu doktor yaptırıyor
Yazmelegi_ Deletedmom_290 valla ben kadın dogumcu olmayan veya bununla ilgili net bisey bilmeyen birinin dediği biseye inanmıyorum. Tehlikeli bisey olduğu iicn kızımda yaptırdım bundada yaptircam sizinde kendi kararınız tabikide 🌸
nidosh Deletedmom_290 beklenmedik bir şekilde şekeri çıkan Canlı bir örnek var arkadaşımız yazmış @Nazli_3009 gebelik şekeri aile öyküsü ya da kilodan vs bağımsız olarak çıkabiliyor ama yine de sizin kararınız sizin bebeğiniz
Nazli_3009 nidosh evet maalesef dediğim gibi bazen olabiliyor her şey normal görünüyor ama yinede yükselebiliyor
Deletedmom_290 Deletedmom_297 nidosh doğru söylüyorsunuz doğum yapan arkadaşıma sorucam daha yenı doğum yaptı bu tarama testlerındede ılk tedırgınken aşılarda dad aynı şey solendı onu mutlaka ol dedı gıttım oldum halbukı 2023 de saten tetanoz olmuşum neyden korku yapmışım oda bır sacmalık bu bebek konusunda hamılelık donemı benı çok kaygılandırdı son 3-4 ayım kaldı sağlıcakla bebegıme kavuşmak ıstıyorum
Deletedmom_297 Deletedmom_290 yaptırmak istemiyorsanız şeker ölçüm cihazı alın trensyolda rinacheck var 250 tl falan onla ölçüm yapın hatta baya şekerli bişeyşer yiyin baklava falan öyle yapın şeker bebeğe zararı var
gunaymom Nurbat selam benimde açlık 96 97 98 tokluk 138 140 155 değişiyor 2.saat 120 altı oluyor genelde yani 1.saatten sonra normale dönüyor mutlaka 10 dk pik olup normale giriyor insüline başlatır mı sizce doktor
Nurbat gunaymom sanmıyorum başlatcağını diyetle çözer diye düşünüyorum ama ünsilünden zarar gelmez emin ol ben 2 aydır kullanıyorum en azından doyuyorum ünsilünden önce sütekli açım diye ağlıyodum inanın ve şekerim ona rağmen düşmüyodu. Doktorlar 150yi geçmedikçe çok dert etmiyo aslında kafanıza takmayın sadece
Eesrayldrm gunaymom başlatır bende tokluk 110 120 açlıkta öyleydi 2 ml başladık insülin işe yaramadı 4 ml çıkardı. Pazartesi tekrar kontrole gidicem endokrinolojiyle ilerliyoruz
Catperson Hanımlar internet, tv fenomeni doktorlardansa, aktif olarak hasta gören, tedavi eden, gebelik sürecimizi takip eden bebeğimizin gelişimini izleyen doktorların görüşleri, yönlendirmeleri daha önemli diye düşünüyorum.
Deletedmom_290 Catperson doğru ama mesela covıd zamanı mecbur denıldı aşılara ve tüm doktor yaptı covıd zamanı ben aneztezı doktoru bır arkadaşım Bız bıle yapmıyoruz zorunlu olduğu halde yapılmış gıbı kullanıp çöpe atıyoruz dedı
Catperson Deletedmom_290 covid salgını biraz alakasız bir örnek, dünya geneli bir salgın, olağanüstü bir durumdu. Siz de haklısınız fikir ayrılıkları çok fazla var sağlık çalışanlarının kendi aralarında bile. Her uygulamada risk var, yan etki var. Bir aşamada daha az risk içereni seçmek zorundayız. Kullandığımız ilaçlar için de geçerli değil mi bu? Bazı yan etkileri oluyor ama kullanmadığımız zaman karşılaşacağımız tablo daha kritikse katlanıyoruz.
Catperson Deletedmom_290 bu arada bu hamileliğimde bir tanesi devamlı takibimi yapan doktor, diğeri perinatoloji uzmanı olmak üzere toplamda dört farklı kadın doğumcu bana şeker yüklemeyi önerdi. Bu konuda çok fazla görüş ayrılığı yok aktif olarak çalışan doktorlar arasında.
Pink29 hayalperest2310 evet benım de çok düşük çıkmıştı 64 ama doktor kan bekleyıp tahlıle gıderse de oyle olur demıştı kafana takma demıştı ama yukselıgı kadar duuskluğu da önemli bence demı düşük olursa yükleme gerek duymadı demı doktorunuz
Nurbat Pink29 gerek duyarmı bilmiyorum ama benim 65e düştü bayılcam zannettim yükselmektense düşmesi daha tehlikeli lütfen dikkat edin