Deletedmom_290 zorunlu olmadığını herkes yazmış zaten ben başka bir açıdan yazmak istedim 🥹 ben yaptırmadım. Gebelik öncesi insülin direnci öyküm vardı ama hamile olduğumu öğrendiğimde değerim normale dönmüştü. Ve gebelik boyunca hep şeker takibi yaptırdım. Hiç yükselmediği için yaptırma gereksinimi duymadım. Doktorlarda illa yaptırmalısın dememişti. Sonrasında başıma bir olay geldi. Bebeğimde 30. Haftalarda gelişim geriliği çıktı. 5 haftaya yakın perinatoloji takip etti ve şeker yüklemesi yaptırmadığım için azar yedim. Çünkü Herşeyi yaptırmıştım ve geriliği açıklayan hiçbir bulgu yoktu, bana kızacak bir bu durum vardı. Ya bebeğin şekeri varsa şimdi nerdem bileceğiz dediler. Sonra bebeğim haftasını yakaladı. 37 haftada kilo alımı durduğu için doğuma alındım. Bebeğim sağlıklı ve 2500 kilo doğdu. Şeker bulgusu yok. Yine olsa sanırım yine yaptırmam. İçindeki şeker oranını vücuduma almak istemediğimi söylemiştim neden yaptırmadın dediklerinde. Çünkü gebelik öncesi şekere yatkın biriydim ama gebelikte hiç ama hiç tatlı yiyemedim. Benim için insülin direncimi ve şeker düzeyimi toparlamak için tedavi gibi bir süreç olmuştu gebelik. Evet belki o kadarcık bir içecek hiçbir zarar vermezdi ama istemedim 🥹🥹
Gereksinim durumu ise sizin öykünüze bağlı.
Gebe kaldığınız kilo, sizin ailenizin diyabet geçmişi, ve şeker yüklemesi yapılana kadar olan süre zarfında aldığınız kilo bence size yeterli yönlendirme yapacaktır 🌸🌸