Ahutuna Merhabalar 19+5 haftalığım. Kan ve idrar verdim. Ast ve alt değerlerimin yüksek olması sebebiyle yatış verildi. Şu an serum veriliyor. Bu durumu yaşayan var mı, çok tedirginim. Karaciğer Enzimlerim yüksek olduğu için takip amaçlı yatış verildi.
Havva1990 Ahutuna bende bu hastalık var ama çok erken başlamış inşallah hemen geçer geçmiş olsun 7 olunca alıyorlar bebeği 1 2 ay da bebeklerim yatiyor
S-nss Ahutuna muhtemelen sizde kolestaz vardır. Karaciğer enzimleriniz biraz düşünce taburcu ederler ilaç tedavisine başlarsınız doğuma kadar ilaç kullanırsınız. 37. Haftada doğum gerçekleşir.
Katya1 Ahutuna 30 haftalığız bnmde öyle malesef daha bugün gittim kontrole, yatış yapsakta serum verebiliriz dediler karaciğer diyeti verdiler ve bolll su en az 3,5 litre. Haftaya tektar kontrol. Sizede çok geçmiş olsun 💐
Annekuzusu123 Ahutuna bişey sorabilirmiyim içerden kaşıntı var dışardan belirti yokmuydu benimde var içerden Heryerim kaşınıyor dışardan bişey yok alt ast ggt bilirubim değeri bakıldı bişey çıkmadı sizde farklı bi değere bakıldımı aceba bende yarın 34 olucam korkuyorum çıkacak diye
Ahutuna Havva1990 inşallah çok teşekkür ederim daha çok erken dediğiniz gibi, doktor bile test yapmayacaktı nerdeyse
Ahutuna Katya1 çok teşekkür ederim çok erken olduğu için çok endişeliyim ben. İnşallah hayırla sonuçlanır
S-nss Annekuzusu123 kesin teşhis için total safra asidi testi yaptırmanız lazım. Kolestazda döküntü olmuyor akşamları avuç içi ayak tabanı ve vücuda yayılan kaşıntı ile belirti veriyor. Alt Ast değerleriniz düşük olsa da kolestaz tanısı alabilirsiniz. Bende öyle olmuştu .
S-nss Annekuzusu123 çıksa bile korkmayın 34. Haftaya gelmişsiniz bir şey olmaz inşallah ama yine de kaşıntıyı hafife almayın mutlaka doktorunuza söyleyin
Ahutuna Annekuzusu123 avuç içi ve ayak tabanımda ciddi kaşıntı oldu geceleri. Ast alt bakıldı birkaç değere daha bakıldı ama diğerlerinde sorun yoktu. Kolektaz için çok erken, safra ya da karaciğerden şüpheleniyorum kesin tanı koyamayız şuan araştıracağız dedi. Ultrason çekildi safrada çamur gözüktü. Enzimleri düşürmek için ilaca başladık. Yarın gastroenteroloji görecek geniş tetkikler yapılacak
Annekuzusu123 S-nss döküntü yoksa sadece içerden gelen kaşıntı var Heryerim kaşınıyor o dediğiniz kan testini yarın yaptırcam acaip stres oldum bebeğe zararı olurmu diye bide sonuçlar pazartesiye kalacak dedi pazartesiye kadar bi sıkıntı çıkarmı aceba ☹️
Annekuzusu123 S-nss onu söyledim dediğiniz testlere yarın bakacak pazartesi çıkacak dedi ama var gibime geliyor saç diplerime kadar kaşınıyor çünkü dışardan bişey yok içerden kaşıntı geliyor çıkarsa 37yi beklermi aceba
S-nss Annekuzusu123 test sonucu 3 4 günde anca çıkıyor bir şey olmaz inşallah korkmayın bebek hareketlerini takip edin
Annekuzusu123 Ahutuna benim zaten safra kesemde taş var ama kaşıntıda vardı Banada alt ast ggt bulirubin bakıldı onlarda çıkmadı açlık tokluk safra enzimlerine bakıldı oda pazartesi çıkacak ama benim haftam ileri pazartesi ben 34+4 olucam Allah izin verirse