ylnydgd o zaman ben de size şöyle söyliyim . Ben aslında çok detaycı bir anneyim bir şey yapılması gerekiyorsa onu yaparım doktorsa defalarca kez giderim aklımda bir sorun mu var sorarım çok şükür Allah bana üçüncü Gebel nasip etti aratmadı son dönemlerde var olan fetal’ya benim Almanya’da yaptırdım Harmony test bahçemizdeki kene vakasından dolayı ben bir ay antibiyotik kullanmak zorunda kaldım lyme teşhisi koyuldu. Ve zorunlu olarak antibiyotik kullanmam gerekiyordu günde üç sefer 1000 mg ve hamileyim herneyse açık açık anlatıyorum ki ne kadar gerekli olup olmadığını siz anlayın. Ben antibiyotik kullandığım için çok fazla korkmuştum büyük oğlum şu an sekiz yaşında ben üçüncüye gebeyim daha önce sadece tarama testleri yaptırdım evet tarama testlerinin sadece bir değer belirttiğini biliyorum ama tabii ki şöyle de bir durum var eğer ultrasonda bir bulğu varsa doktor zaten direk diyor ki bu testi yaptır ama ultrasonda her şey normal gidiyorsa bu haftalar için söyliyim burun ve ense kalınlığına bakılır Hatta daha detaylı bilen doktor varsa çocuğun önemli damarlari kalbi beyni yani aklınıza gelebilecek önemli tüm organlarına görür buna göre bir yorum yapar eğer her şey yolunda derse zaten bu teste gerek kalmaz. Fetal dna için önerilen haftalar genelde 12 hafta sonrasındadır bazıları 10 haftada yetersız sonuc ıle yenıden isteyebılıyor.
Benım sonuçlarım temizdi. Ultrasonda anormal hıcbır bulgu yoktu
Takii almanyanın en iyi sayılan arastırma hastanesinde salaklık yapıo erken haftada detaylı ultrasonumu yaptırana kadar. Bana şüpheli teşhisi koyan profesörün anlmanyada en iyi doktorlarda başarılı sertıfıkası var.
Neden yazıyorum biliyormusunuz çünkü okumuş ama adam olamamış. Hastaların her bırı akademık yazılarının kurbanı empatı yok, duygu yok..
gülerek girsim ağlayarak cıktım
Kadın doktorum şok üstelik söylenilem şüphe bakın kesın tanı değil bebek aşırı hareketli haftası erken türkiyede sunu derler 22 den once detaylıda eksık bulgulae olabılıyor bıraz daha bekleyelım doktor beneğin kafasını görebilmek için kii yine göremedi karnıma öyle bir bastırdıkı 4 kez sanki bebeği döndürecek. Ekranı sabıtlemeye calısan ise asıstan doktor.
Hiçbir testin garantısı yok ben karnımdan plesentadan doku ornegıde verdım eşimle genetik testte. Yarında genetik doktoru ile konuşmamız var.
Bize dedıkleri şey şu oldu siz neden oraya gıttınız bu testleri neden yaptırdınız. Ben 5 dk ıcınde karar verıp bıpbsı aldırdım bana adam gelmiş diyorki bizim farkımız bakım sız ıstedınız bız hemen yaptık. Sizce önemli olan bumuydu.
Bu test tübingen hastanesinin kendı genetik bölümde genetik doktorı tarafından yapılıyor . Yani testın adresıde orası😁 8 bın euroluk test kurbanıyım. Ben bır aydır neler yaşadım gecem günüme karıştı gözümün yaşı durmadı neler kurdum size anlatamam. Testlerı bir tanı koyar ultrasonda bulgu varsa, aile öyküsü varsa kesınlesır ancak bunuda sadece genetık doktoru diyebilir kesin diye. Yapılan testte 3 aşamalı yanı kromozom, mıcro array ve wes ekzomdan olusuyor.
Şunu söyleyebılırım mesela ekzom testını herkese yapmıyorlar ama onemlı proteın genlerıne bakılıyor 20 bınden fazla gen var . Tüm testler temiz çıkar ama burda bır sorun cıkabılır bılmedıgımız cok nasır genetık hastalıkların oldugu ve vucudun %1-2 lik kısmıma sahıp ama hastalıkların %85 i buradan oluyormuş.
Burda bıle kesınlık ıcın genetık doktorunun ultrason bulgu ve aile testlerıne gore sonuclaması gerek.
Yaşadığım için dıyorumki fetal dna bile benim için tarama testi gibi bişey ne yazıkki..
Birdahada asla. Bır bulgu yoksa hıcbırşeyi bu kadar eşelemeyeceğim
Trizomi 13 demişssiniz yıl o zaman kaçtı bilemiyorum artık çoğu şeyi ultrasondaki bulgulara göre değerllendırıuorlar zaten varsa test tabıkı yapılmalı konu kendını buna alıştırmak değil ben şüphe ile neler yaşadım hıcbır anne baba bu acıyı yaşamasın çok zor. Gelen başımız üstüne desekte o gebelık bize zehır oluyor.
Yani bır bulgu varsa yapılmalı çünkü yanlış sonuc ıhtımalıde var hiçbirşey kesin değil .