Selamın aleyküm
Öncelikle sizlere ilk doğumumdan bahsedeyim kısaca,
Herşeyim güzel ilerlerken son hafta da belim de fıtık olduğu aklıma geldi 🙈ve bunu doktoruma söyledim riskli olacağını,imza atmam gerektiğini söylediğini normal doğum için tabi o zaman cahilim kimse de bilgilendirmedi tamam dedik riske girmeyelim 39. Haftam da sezeryanla ilk evladımı 2016 da kucağıma aldım..o günden sonra başladı herşey..
O ağrılardan bahsetmek bile istemiyorum evladımla ilgilenemedim, ben kendimde 10 gün bakıma muhtaçtım sütün az sarılık dediler mama verildi kendi başıma yatağımdan kalkamıyordum,kimisinin gözünü korkutacak bu söylediklerim belki ama benim canım çok kıymetidir hemen toparlanamadım kısacası,aradan 4 yıl geçti ve ben ikinciye hamile kaldım 🤰 birden aklıma ssvd geldi neden olmasın dedim başladım araştırmaya,malum ssvd fiyatları da yüksek olduğu için her gittiğim doktordan elim boş döndüm ve bu beni çok üzdü happy Mom uygulamasında nehir bayram isimli doktoru duydum gerçekten işin ehli bir bayan heh dedim tamam doktorumu buldum.onun arkasından doula Gülsüm le tanışmak nasip oldu,ve eğitim verdiğini söylediğini hemen almak istiyorum dedim,korkularımı anlattım ona,yeri geldi dert arkadaşım oldu canım ablam,tabi ben bunlarla uğraşırken çevrem de bir sürü olumsuz konuşanlar oldu ,doğum koçu neymiş, önceden onlar mı varmış,dikişlerim patlarsa çocuklarıma kim bakar,kestir gitsin,madem ilkini neden kestirdin bunu da kestir,sen yapamazsın,arkadaşım suni sancı aldı sezeryana döndü,daha yazamadığım onlarca şey..
Öyle mi dedim ben bu evladımı normal doğumla kucağıma alacağım dedim ve bir daha da kimseye açıklama yapmadım.
Tabi o sıra eğitimler başladı , ben sürekli soru soruyorum araştırıyorum ne yapmam gerektiğini Gülsüm ablam sürekli anlatıyor eğitimler de de bahsediyor hepsini tek tek usanmadan yapmaya başladım bir yandan da her namazlarım da allahım işimi sana teslim sana tevekkül ettim sen ol de oluversin, ben elimden geleni yaptım gerisi senin takdirin.. diye dua ediyorum🤲🏻
Sguatlar,çaylar,hurmalar,yürüyüşler,merdiven inip çıkma,pilates daha sayamadığım onca şeyleri yaptım doğumuma kadar taki nehir hocanın hastane değiştireceğini duydum bütün moralim alt üst oldu çünkü bulduğum son doktordu Buda olmazsa mecbur sezeryana doğru gidecektim devlette yapmıyordu ssvd.
Sürekli Gülsüm Ablayla iletşim halindeyim abla ne yapacağım diyorum dua et şeyda herşey olacağına varır diyip beni sakinleştiriyordu,Allah ondan razı olsun
Ama benim hala aklım nehir hoca da..
Tesadüfen gruptan bir arkadaşım bezmi alemin de ssvd yaptığını söyledi ertesi gün hemen bezmi aleme randevu aldım doktor taha takmaz beye hakkını yiyemem doktorun bütün isteklerime saygı duydu eğitim aldığımı söyledim ve her muaynem de doktora sürekli tembihledim ben özel ilgi istiyorum Güler yüz bekliyorum risklerini araştırdım gerisi sizde dedim, bana her geldiğinde bunları hatırlatmamı söyledi.
Tabi bir yandan da nehir hocaya takip oluyorum bir umut belki onun ellerinde doğum yaparım diye 🤱🏻
39.+1 de nehir hocama muayne olmak istedim bebek biraz iriydi nehir hocam sen 4 kilo bile doğurursun diyince bir gaza geldim 2 saat yürüdüm temizlik yaptım egzersizlerimi yaptım taki 39+3 te taha beye muayne oldum bebeğin 3.900 olduğunu doğumu başlatmaları gerektiğini söyledi, hocam dedim bugün yatırmayın beni o zaman imza atman gerekiyor dedi ,imzamı attım çıktım. Kara kara düşünüyorum ne yapacağım diye müdahalesiz doğum istiyordum çünkü,hemen Gülsüm ablamı aradım abla doğumu başlatmak istiyorlar eşime nehir hoca çok fazla geliyor ne yapayım sen söyle dedim şeyda müdahale müdahale gerektirir dedi tamam abla dedim telefonu kapattım ağlayarak iki saat yürüdüm hala kara kara düşünüyorum nasıl olacak , nehir hoca da sen bu hafta doğurursun demişti.
Hastane işlerimi halledip evime geçtim gün boyu ağlayıp durdum. Arkadaşlarım geldi beni sakinleştirdi neden ağlıyorsun sen istiyorsun normal doğumu dediler evet ama bu şekilde değil dedim.hala nehir hocayı sayıklıyorum tabi koştur koştur nehir hocaya gittim hocam dedim biliyorsun ben başka hastaneye de gidiyorum doğumu başlatmak istiyorlar dedim oda benim aldığım eğitim farklı onların aldığı eğitim farklı suni de verilse etki etmeyene etmiyor dedi tamam hocam dedim çıktım odasından ben yine salya sümük hem ağlıyorum hem dua ediyorum.
Ve artık karar verme zamanım gelmişti eşimi de düşünmek zorundaydım.Tamam dedim sabah gidelim bezmi aleme yatışım yapılsın.
Sabah güzelce kahvaltımı yaptım oğlumu babannesine teslim ettik çıktık yola, ssvd yle ilgilenen diğer doktor Mehmet Serdar beyin yanına gittim hemen biz sabah bekliyorduk seni dedi , kahvaltımı yapıp geldim dedim sizden isteklerim var dedim tabi dinliyorum dedi; ben sürekli nst ye bağlı kalmak istemiyorum,sürekli hareket halinde olmama izin verin sıvı almama müsade edin ve ne olursa olsun bende ve bebekte sıkıntı görmediğiniz sürece sezeryan diye yalvarsam da beni sezeryana almayın dedim, tamam dedi hemen doğumhaneyi aradı onları da tembihledi.
(Bu arada doğumumu balonla başlatacaklarını söylediler sanırım yabancı ülkelerde çok tercih ediliyormuş bu sistem rahmin 3 4 cm açılmasını sağlıyormuş)
Veee yatışım yapıldı saat 15.00 da balonu taktılar,ben bir yandan pilates topumla hareketler yapıyorum bir yandan kuruyemiş yiyorum enerjimi toplamak için 😊saat 18.00 gibi sancılar başladı dayanılmayacak gibi değildi. Bir saat sonra da bütün sancılar gitti gece 12 ye kadar ne sancı var ne başka birşey.
Gece 12 de doğumhaneye çağırdılar suyunu patlatıcaz dediler tabi ben hemen Gülsüm ablayı aradım abla dedim suyumu patlatmak istiyorlar,şeyda izin verme dedi sen kendi sancılarını beklemek istediğini söyle dedi tamam abla dedim kapattım telefonu,asistan doktorlara doktoruma söyleyin ben müsade etmiyorum kendi sancılarımı beklemek istiyorum dedim mırın kırın ettiler aradılar doktorum da kabul etti.
Gülsüm ablamın söylediği yağı içtim hemen bir güzel de karnımı doyurdum gece 2 gibi artık doğumhaneye geçmemi söylediler ve doğumhaneye geçtim bir güzel uyudum tabi ben uyurken nst bağlı sancılar 100 lere vuruyor bende tık yok 😂sanırım yağın etkisinden , asistanlar sancılarımı görünce suyumu patlatmadılar,bir güzel uykumu aldım sabah 7 de artık suyumun patlatılması gerektiğini söylediler ve müsade ettim. 7 den sonra sancılarım başladı açılmam 5 cm ti.
Bir yandan topumun üstündeyim sguat yapıyorum derken saat 11 gibi sancılarım artık sıklaştı nefesle karşıladım hep sancılarımı taki saat 12.30 olana kadar
Nst de bağlı kalmak istemiyorum en son dayanamıyorum sökün artık diye bağırdım sonra Kübra ebe geldi yanıma şimdi bana odaklanıyorsun dediklerimi yapıyorsun derin derin nefes alıyorsun sancın geldiğin de ıkınıyorsun dedi bir yarım saat böyle ıkınma denemesiyle biraz sakinleştim. Yanlız nasıl tembihlediysem doktoru hepsi mecbur kaldı dediklerimi yapmaya doğurana kadar su içtim diyebilirim 😂
Artık doğum masasına geçiyoruz dedi doktor bu arada ekibin hepsi bayandı.
Kübra doktor beni sıkı sıkı tembihledi bende kalıyorsun dediklerimi harfiyen uyguluyorsun bağırmanın sana faydası yok dedi tamam dedim.
Veeeee 4 ıkınmayla evladım su gibi doğdu..
Gözümü açtım bebeğim iyi mi dedim ebelere döndüm ve dedim ki çatır çatır doğurdum nasıl doğurdum ama dedim gülüştük 😊allahım dedim bu nasıl duygudur bizi ne güzel yaratmışsın sana şükürler olsun 🤲🏻
Tabi doğumhane kapısında bekleyen babamız benden haber alamayınca bir telaş olmuş🥰
Ve doğumhanenin kapısı açıldı eşimle göz göze geldim ağlamaya başladım başardım dedim 🤲🏻🤲🏻
Odamıza geçtik doktoruma ekibinizden Allah razı olsun dedim ve bana senin azmin ve başarınla oldu dedi 👍🏻 dünyalar benim oldu şimdi evimdeyim yavrumla ilgilenebiliyorum en güzeli de tek başıma ayağa kalkabiliyorum Zafer benim😎😎😎
Size tavsiyem kararlı olun,doğum eğitimi alın,çevrenizdeki olumsuz insanları dinlemeyin siz yapacağınıza inanın gerisi kendiliğinden geliyor 👏🏻😊