aylin_a Sevgiiss arkadaşımın durumu benziyor , ilk oğlunu ilk seferden yaptı şimdi 3 yaşında. Bir sene boyunca 2 defa gelişemeyen gebelik oldu. İkinciden hemen tüm tahlilleri verdi. Kan pıhtılaşması çıktı. Tekrar hamile kaldığında hemen iğne vurmaya başladı. İkinci oğluşu 5 aylık oldu.
Sevgiiss aylin_a bende iğne istedim. Birincisi kese görmeden veremem dedi ikincisi sağlıklı doğumun var sanmıyorum pıhtılaşma olsun dedi
penbe_karisi Sevgiiss başka dokotra git bence benim de ilk çocuğum 3 yaşında ondan sonra iki defa kimyasal bir tane kürtaj oldum doktorum hemen bana iğne başlattı enoks kan sulandırıcı iğne kullanıyorum progesteron kullanıyorum ve coraspin kullanıyorum bence doktorunu değiştirmelisin ilkinde olmadı diye diğerlerinde olmayacak değil doktorun her ihtimale karşı bana bunları verdi bu arada inşallah sağlıkla ilerler 🥰
aylin_a Sevgiiss acaba başka doktora mı gitseniz , bahsettiğim gibi arkadaşımın ilki sıkıntısız geçti sonraki denemelerde sorun oldu
Nehirgibi Sevgiiss ben doktora sorduğumda bu durum sonradan da gelişebilir. Ya da ilkinde de belki vardır ama düşüğe neden olmamıştır demişti
Alone Sevgiiss ilk çocuğum sağlıklı ondan sonraki 4 tane çocuğum sağlıksız oldu. Genetik nadir bir rahatsızlığımız varmış ve ölüyor çocuklarım. Bunu 3. Kaybımdan sonra anca araştırdılar sağolsunlar. Geç kalmayın öncesinde bütün araştırmaları yaptırın. Doğurup kucağına alıp ölmesini izlemek dayanılacak bir acı değil. Rabbim kimseye göstermesin
Alone Sevgiiss doğurmadım. Doğuracak olursam genetiğine ayrıştırılmış tüp bebek yapmam gerektiği söylendi. Ama keşke bunu bu kadar kayıptan önce söyleselerdi
Sevgiiss penbe_karisi inşallah açana bugün başka doktora mı gitsem diyorum yoksa yarın ki kan sonucunu mu beklesem bilemiyorum . Bugün gitsem kan sulandırıc verse bebek tutunur mu kafam çok karışık
aylin_a penbe_karisi aynı fikirdeyiz . Kaç insan tanıyorum bi tane çocuğu sıkıntısız doğuruyor sonra kan pıhtılaşması başlıyor. İğnenin adı tam bilmiyorum ama arkadaşım da kan sulandırıcı ve progesteron ek olarak kullandı. Hatta o iğneyi hala vuruyor ikinci bebek 6 aylık olana kadar doktor vurması gerektiğini söyledi
october Sevgiiss canım kan sulandırıcı tutunmayla alakalı değil en ağır derecede pıhtılaşma varsa bile bebek sağlıklı ise tutunur ilerleyen zamanlarda kalbi falan durur. Kimyasalın sebebi sağlıksız yumurta ve spermin döllenmesi veya rahim içi problemler oluyor kesin bilgi
Sevgiiss october yani bana da öyle dedi . Kızlar baksana kan sulandırıc ile hamileliğini devam ettirmiş. Birde bana yeniden kanaman olursa tehlikeli bile olabileceğini söyledi . En iyisi evde beklemek bakalım . Yarın ki sonuç Belirleyecek . Peki bu pıhtılaşma testi nasıl yapılıyor . Bugün özele gitsem yapın desem yaparlar mı sonuç hemen çıkıyor mu . Sadece kan mı alınıyor
october Sevgiiss pıhtılaşma varsa bugün ya da yarın başlanması çok önemli değil kese oluşmadan başlamak önemli bebeğin beslenmesini sağlıyor düzgün şekilde o iğneler tutunmayla hiç ilgisi yok. ama sen ille de ilaç dersen git coraspin al zararı yok. özeller yapar ama pahalı olur ve sonucu devlette iki ayı buluyor özeli bilmiyorum
ElvinEmineeee Sevgiiss haşimoto və troidinizi doktor kontrol etdimi canım .benim 5yilbebgim olmadı treodin kanda yani tsh kanda yüksek olmasından dolayı.her regl zamanı test yapardım iki cızıgi çıkardı amma hamile kalmazdim.en son doktor sorunu buluki tsh miş
Sevgiiss ElvinEmineeee Tsh t4 falan sanırım demi . Onlar bu ayın başında bakıldı hamile değilken sorun çıkmadı
Sevgiiss aylin_a bugün gitsem bir faydası olur mu acaba. Yoksa yarını ki kan değerini mi beklesem diyorum kafam çok karışık
aylin_a Sevgiiss bi bekleyin , değerler çıksın ona göre hareket edin , ana doktorun değişmesi lazım bence , hani 1 olsa tamamdır belki haklıdır sizinki 3 kez oldu . 4 demek istemiyorum inşallah şimdiki gebeliğiniz sağlıklı devam eder
Sevgiiss october peki ben gitsem kafama göre coraspin olsam kimyasalsa kanamam başlarsa zararı olur mu
penbe_karisi aylin_a 🥲🥲 işte canım bu benim fikrim değil bu benim doktorumun fikrim doktorumun görüşü mantıklı olan da o zaten Rabbim kimsenin emeğini boşa çıkarmasın herkese karşılığını versin 🥰
october Sevgiiss bunun vebalini alamam işte 🥲 ben normal yolla denerken yumurtlamadan itibaren başlıyordum coraspine ilk gün regl biraz yoğun geliyordu sadece ama sende nasıl olur bilmemekle beraber kararı sana bırakıyorum şimdi bi şey olmaz derim olur 🙏🏻
october aylin_a kese oluşuyor kalp atışı da oluyor kalbi duruyor benim böyle oldu, birçok çeşidi olabilir
Sevgiiss october tabi canım haklısın. Açana bugün özelde doktora gitsem danışsam diyorum yoksa yarınki kanı mı beklesem ne dersin
Sevgiiss aylin_a evet benimde kafamı bu karıştırır . Hep olumlu konuşuyor 1 senede 4 hamilelik çok iyi diyor . İyi de devam etmedikten sonra her ay kalsam ne olur