Öncelikle merhaba hikayemi paylaşmadan önce kendimi iyice toparlamak istedim toparlanabildim mi henüz toparlanamadım ama biraz olsun bunları yazmak için kendimi iyi hissediyorum
Ben 4 ağustos günü karın ağrısı şikayeti ile hastaneye gittim, normalde 11 Ağustosa sezeryan günü vermişti doktorum, ama Bizim ufaklık biraz aceleci davrandı, 4 ağustos günü acilden giriş yaptım karın ağrım için önce nst çekildi ardından serum takıldı sonra tekrar nst cekildi ama benim karın ağrım hiçbir şekilde azalmadı doktor sonuçlara bakarak acil ameliyata alması gerektiğini söyledi, ben tabii panikledim çünkü yalnız gitmiştim iki tane çocuğum vardı , onları babaları ile evde bıraktım,hemen bir serum taktırır eve dönerim diye düşünmüştüm, ameliyathane için hazırlık yapıldı benim yatis islemlerim yapıldı hemen eşime haber verdim çünkü ona imzası olması gerekiyordu, ben daha vaktim var zannediyordum ama ameliyathaneye acil diye haber verilmiş benim için hemen yer ayırttırılmış, beni 2 katta dogum katına aldılar, ameliyat için hazırladılar, önce ameliyathane kıyafetlerini giydirdiler ardından sonunda takıldı tabii ben paniklediğim için böyle ağlamaya başladım çünkü hiç beklemiyordum yani daha bir haftam var zannediyordum, ameliyat için beklerken bana orada bir oksijen takıldı nst’ye bağlandı tansiyonumu ölçüldü, o arada eşim geldi, ondan onay imzası alır almaz hemen ameliyata aldılar beni, ameliyathaneye girdiğimde çok güzel bir ekip vardi ama ameliyata girecek olan olan doktor kimdi hiç bilmiyordum o an nöbetçi doktor girecekti ama ben bütün doktorları tanımadığım için ameliyatıma girecek olan doktor hanım girdi mi girmedi mi bilmiyorum, iki tane bayan ameliyat mı gerçekleştirdi önce belden anestezi iğnesini yaptılar, o esnada her aşamayı bana bilgilendirdiler şu an o bölgeyi temizliyorum şu an iğnenin yerini belirliyorum iğneyi yapıyorum gibi gibi, ekip çok böyle ilgili ve Güler yüzlüydü bu konuda gerçekten kendimi Özel hastanede hissettim desem yeridir ardından iğnem yapıldı ve ben o an şey dedim lütfen uyuşmadan başlamayın ne olur demiştim yanımda çok tatlı hanımefendi vardı bana her detayı bilgilendirdi o an ne oluyor ne yapıyorlar gibi , sonra ayaklarımın uyuştuğunu hissetmeye başladım bana ayaklarını kaldırabilir misin diye sordular o an kaldıramadım başlıyoruz dediler, bebeğim doğunca bana gösterir misiniz dedim tabii dediler 2 dakika ya da 3 dakika sonra bebeğim doğmuş bana hemen gösterdiler daha sonra bebeği temizlemeye götürdüler sonra temizledikten sonra yanıma getirdiler yüzüme tentene temas yaptılar ama ben bu aşamalarda hep ağlıyordum çünkü yani korku mu panik mi kendime hazır hissetmemek mi bilmiyorum ama duygusallık da olabilir bilmiyorum sürekli ağlama halindeydim daha sonra yanımdaki hanımefendi şimdi sana bir sakinleştirici yapacağım dedi kendini daha iyi hissedeceksin dedi ama bana sürekli moral motivasyon veriyordu bak bebeğin doğdu çok sağlıklı neden ağlıyorsun gibi böyle ama kendini tutamıyordum yani ağlama konusunda, sakinleştirdikten sonra ağlamam durdu yani dinliyordum her şeyi görüyordum ama tepki veremiyordum çok böyle değişik bir kafa haliydi daha sonra beni kapatma aşaması biraz sürdü yaklaşık belki 20 dakika belki 15 dakika bilemiyorum tam olarak, sonra bitiriyoruz dediler beni ameliyat masasından sedye ye aldılar ama herkes çok böyle nazik kibar Güler yüzlüydü çok ilgiliydiler, daha sonra taşıma personeli beni sanırım yoğun bakımda yani tam nereye götürdü bilmiyorum ama bir odaya götürdü orada yaklaşık yarım saat duracakmışım öyle söyledi tabii ben ameliyattan çıktığım anda titriyordum hatta ameliyat bitmesine yakın titremeye başlamıştım o odaya getirdiler ,o odada böyle tansiyon aleti işte EKG cihazı öyle şeylere bağladılar daha sonra böyle içime bir sıcak hava tutan bir hortum gibi bir şey koydular o benim ısınmamı sağladı titrememin geçmesini sağladı, orada bir personel beni sürekli gözlemledi iyi misin diye sordu konuşamadım ama gözlerimi kapatıp açıyordum onu hatırlıyorum yani konuşmama engelleyen bir şey vardı bilmiyorum ama hiç konuşacak dermanım da yoktu yarım saatin bitimine taşıma personeli tekrar geldi, geçmiş olsun , bebeğin sağ Salim doğdu, Hayırlı uğurlu olsun dedi çok pozitif bir personeldi ardından beni normal odaya aldılar, yaklaşık bir 5-10 dakika herkes bana sorular sormuş konuşmaya çalışmış ama herkese sadece bakmışım cevap vermemişim yani olay esnada hatırlıyorum ama cevap veremiyordum daha sonra personele sormuşlar neden böyle hani hiç tepki vermiyor daha önce böyle olmamıştı falan diye bazı hastalar böyle korku duygusallık gibi durumlarını ağlayarak atarmış ama bazıları da atamadığı için tam olarak hani rahatlayamadığı için böyle içe kapanıp şok etkisi olabiliyormuş ben böyle şok etkisiyle birde sakinleştiğinin etkisiyle bir süre kendime gelememisim,sadece etrafı seyretmisim, sonra sonra konuşmaya başladım personeller hemşireler hepsi çok ilgili alakalıydı hepsini çok çok teşekkür ederim hepsinden Allah razı olsun, daha sonra ağrı kesiciler serumlar yapıldı ama böyle anestezinin etkisinin geçmeye başladığı süreçte ağrılarım gerçekten çok şiddetliydi yeterli ağrı kesici yapıldı ama daha fazlası bebeğe geçeceği için beklemem gerektiği söylendi onlara hak veriyorum prosedür neyse onu yapıyorlar ama ben 3 sezeryanım olduğu için sanırım ağrım inanılmaz derecede çok fazlaydı dayanacak gücümün kalmadığını çok çok hissetmiştim, sonra beklemem gereken süre dolduğunda bir ağrı kesici yaptılar ondan sonra gözüm açılmaya başladı sonra bebeğim emzirdim daha sonra beni yürütmeye geldiler o süreçte de çok ilgiliydiler çok pozitifti personel öyle yürüdüm yürüyünce kendimi daha iyi hissettim bol bol yürümem gerektiğini söylediler , bol bol yürüdüm ara ara gelip gazın çıktı mı diye sordular birkaç saat içinde gazım çıkmıştı ardından katı yiyecekler yiyebileceğimi söylediler öncesinde belli bir süre hiçbir şey yemem yasaktı daha sonra sıvı şeylerle beslenmemi söylediler gazım çıktıktan sonra da katı şeylere geçebileceğimi söylemişlerdi, sütüm hemen gelmişti elhamdülillah bebeğim de güzel emiyordu tabii biraz erken doğduğu için benim gözüme çok küçük geliyordu ama gayet güzel bir kilo da doğmuştu 38 hafta 3500 gram doğmuştu, hastanede 2 gün kaldık bu iki gün boyunca gelsen çok ilgili ve alakalıydı personel ben kendimi gerçekten Özel hastanede gibi hissettim ilk defa devlet hastanesinde doğum yaptım ama inanılmaz memnun kaldım her süreceğim çok çok güzel geçti tüm personeller ilgili alakalı ve güler yüzlüydü her soruma yanıt verdiler hastanenın yemekleri inanılmaz güzeldi, yemek getiren personel temizlik yapan personel hepsi çok güler yüzlü işini çok güzel yapan insanlardı, biz iki gece kaldık hastanede 3.gün taburcu işlemlerim yapıldı doktor gelip son kez çocuğu beni kontrol ettiler her şey gayet güzel dediler pazartesi sabah doğum yaptım Çarşamba öğlen olmadan taburcu oldum, çok uzatmış olabilirim ama her detayını anlatmak istedim çünkü ben de daha önce Konya şehir hastanesinde doğum yapmadığım için ya da herhangi bir ameliyat sürecim olmadığı için süreç nasıl ilerliyor çok merak ediyordum kendim deneyimlediğim için tecrübelerimi sizlere aktarmak istedim, dilerim her anne çok güzel bir doğum hikayesi Yaşar her doğum özeldir her doğum farklıdır ama ben bu doğumumda gerçekten güzel anılarla hastaneden ayrıldım, bugün 22 gün oldu, ben iyiyim evladım sağlıklı ara ara ağrılarım oluyor ama elhamdülillah iyiyiz, en son 19 günlükken hastaneye kontrole gittim karnımda sıvı birikmiş onun için doktor ilaç verdi ameliyat sonrası bir komplikasyon olmuş yani ameliyat sonrası kontrollerinizi aksatmamanizi tavsiye ederim, ben gitmeseydim böyle bir sıkıntım olduğunu bilmiyordum sadece ağrılarımın geçmiyor oluşundan şikayetçiydim doktorun verdiği ilacı kullandıktan sonra daha iyi hissettim kendimi,rabbim hem hamilelikte hem doğum ,hemde doğum sonrası süreçte tüm anne ve anne adaylarının yar ve yardımcısı olsun,dualarım sizinle🥹