Busra6694 Kızlar 12 günlük bebeğim var ne yersem ona da gaz yapar mesela sade granül kahve vs içebilir miyim ya da yememem gereken şeyler neler
TAkilicci Busra6694 çiğ soğan, mercimek, kola, kahve, çay, paketli ve şekerli gıdalar, süt ürünleri diye gidiyor. Ben artık canımın çok istediği bir şeyi yiyorsam kimyonlu su içiyorum peşine. Mesela çay. Bazen çok canım istiyor 🥹
Merve6521 Mercimek diye ekleyeyim kaynanam soğan da dedi çiğ soğan ama ondan emin değilim burada bekleyeyim
Nessozz Busra6694 sizin yediğiniz hiç bişey bbeeğe gaz yapmaz, sizin gazınız da sütten bebeğe geçmez. Bilimsel olarak böyle bişey yok. Kaliteli ve protein ağırlıklı beslenin yeterli bir de bol su. Bebeğin ağlaması başka birşeyden olabilir.
mucizebebegimmm Nessozz “Yalnız şu bilinmelidir ki anne aşırı gaz yapan yiyecekler (nohut mercimek sarımsak vs.) çok fazla tükettiğinde emen bebeklerde daha fazla gaz sorunu olabilmektedir.” Doktorumun gönderdiği emzirme formunda yazıyor bu. Eğer geçmiyorsa, doktor neden böyle yazdı ki 🤔 siz nereden öğrendiniz? Linklemeniz mümkünse bizlerde okuyup doktorumuza soralım ☺️
Nessozz mucizebebegimmm ben de bunu çok iyi bir diyetisyenden öğrendim. instagramda @hastalanmayancocuk diye aratırsanız herşeyin başının şeker ve boş karbonhidratlar olduğunu ispatlayan, gerçekten düzgün beslenmeyle hem çocukların hasta olmadığını hem de yetişkinlerin daha sağlıklı olduğuna dair bir sürü bilimsel makaleyle beraber açıklıyor kendisi. Bebeklerde ilk zamanlar gaz sorunu normal çünkü 15 20 gün sonra bağırsakları çalışmaya başlıyor bir süre sütü bile sindirirken zorlanabiliyorlar ama anne karbonhidrat ve şeker ağırlıklı beslenirse bu süreç çok daha sancılı ve zor oluyormuş. İlk bebeğimde geç buldum kendisini bu sefer daha güzel deneyim olacak inşallah 😀