asjajfkskvlrldlxl124724727 Bence burada pik yok ama çok koyu gördüğünüzde günde 2 kez testi yapmayı deneyin mesela Bir sabah 11.00-12′de bir akşam beşte altıda gibi Belki o aralıkta pik yapıp çatlıyordur. Ve test öncesi sıvı alımınıza dikkat edin sonucu bozmamak için.
Orada gördüğümüz LH hormonu yumurtlamanın gerçekleşmesi için vücudun salgıladığı hormon pik yaptığında yumurtluyoruz sonra yeniden silikleştiğinde artık o hormon düşmüş oluyor ve çatlama da gerçekleşmiş oluyor. Yani pik olmadan çatlama pek mümkün değil Öyle olduysa eğer Aslında çatlama olmuyor o ay yumurtlama gerçekleşmemiş oluyor. Yani yumurtlamayı sağlayacak kadar LH hormonu yükselmeden düşüşe geçmiş oluyor ve o ay yumurtlamamış oluyoruz. Ben ovülasyon takibi yaparken hiç yumurtlama görmediğim aylar oluyordu. O zamanlar bir rahatsızlığımdan dolayı çok ağır ağrı kesici vesaire kullanıyordum onlar da Yumurta kalitesini baskılayıp yumurtlamanın önüne geçebiliyormuş. Ilaçları bıraktım ardından yumurtamı destekleyecek şekilde beslendim takviyeler aldım sonrasında düzenli olarak yumurtlama görmeye başladım.