Tufu2 yükleme yaptırmak zorunda değilsiniz. 28. Haftamdan itibaren düzenli ölçüm yapmaya başladım. Açlık şekerim hep sınırın üstü çıkıyordu 103,105 vs. 99’un altı olması gerekiyor açlıkta. Kendi doktorum söyledim hemen kan testi yaptı açken o da aynı şekilde çıktı, 3 aylık şekere de bakıldı aynı gun onda sorun yoktu. Bir hafta kadar beslenmeme dikkat ettim, ölçümlerim düzelmedi, endokrinolojiye yönlendirdi. Endokrin de açlık, 1 saat tokluk, 2 saat tokluk olarak aynı gün 3 deda kan verdim, orda da açlıklarım yüksek çıkıncı çok düşük doz sadece akşam olacak şekilde insüline basladım önce direkt. Böyle durumlarda 31-32. Haftalarda şekerin daha da yükseleceği öngörüldüğünden önlem almak istedi doktor. Suan 35. Haftadayım. Sürekli 3-4 günde bir ölçümlerimi doktoruma atıyorum, insülin sabah öyle akşam yemekten önce ve gece yatmadan önce olacak şekilde güncellendi, dozlarını da sürekli güncelliyor. Ve buna ragmen sabah aclık şekerim 110 altına düşmüyor nerdeyse. Diyeceğim o ki hemen bir endokrinolojiye gidin, kendi ölçümlerinizle birlikte o da baksın, beslenmenize zaten aşırı dikkat etmelisiniz. 3 ana 3 ara öğün mutlaka. Her yemekte salata yoksa yogurt ayran. Uzun süre aç kalmaktan kaçınmalısınız. Ben aç kaldıkça şekerim düşecek sanıyordum mesela yemiyordum o en büyük hataymış zaten.