Premsescik her şeyi yemeyen bebeler bir araya gelince yemedikleri şeyleri yemeye başlıyorlar 😂
Tost, ekmek arası, hamburger yemeyen kızım arkadaşlarıyla birlikte bunları yemeye başladı geçen sene. 🫢
Beslenme saati uygulamasını farklı şekillerde yapıyor öğretmenler. Bazıları bir ders saatini buna ayırıyor, bizimkinde ilk ve uzun teneffüste buna ayrılıyor. Bazıları okul öncesinde olduğu gibi liste de verebiliyor ailelere çocuklar benzer şeyleri tüketsin diye.
Kahvaltıyı sağlam yaparsa beslenmesini ona göre hafifletiyorum ben, meyve ve kuruyemiş koyuyorum. Kahvaltıyı iyi yapmadıysa acıkacağı için daha doyurucu şeyler koyuyorum.
Kalem börek, pankek, krep, tatlı/tuzlu kek, kurabiye, poğaça, sandviç, kanepe tarzı şeyler yapıyorum. Patates kızartması, tost, seviyorsa eğer peynir çeşitleri de koyulabilir. Salatalık falan da keza. Kuruyemiş ve meyve genelde her gün koyuyorum. Omlet falan da hazırlayıp koymuşluğum var kahvaltısını az yaptığı günlerde. 🫢 içecek olarak da meyve suyu veya süt koyuyorum.
Okulun bahçesinde piknik banklarından var oraya oturup yapıyorlarmış beslenmeyi, çok seviyorlar.
Bir süre sonra çocuk size söylemeye başlıyor anne yarın şundan koy bundan falan diye🫢