Burda en sevdiğim postlar pozitif doğum hikayesi postlarıydı. Hikayemi yazmak sonunda bana da nasip oldu. Doktorum 36. Haftanın sonlarına doğru suyum azaldığı için kontrolleri sıklaştırmıştı her muayeneye acaba bugün doğurur muyum diye gidiyordum doğurmadan eve geliyordum 38+1 de nasılsa doğurmuyorum diye yanımıza hiçbir şey almadan muayeneye gittiğimizde doktorum suyumun çok azaldığını bugün doğumu başlatması gerektiğini söyledi yatış işlemleri ardından nstye bağladıklarında kordon dolanmasından şüphelendiler ve hemen almamız lazım diyerek ameliyathane yolunu tuttuk canı çok tatlı biri olduğumdan damar yolu açılırken bile ağladım ameliyathaneye de ağlayarak girdim spinali kendi isteğimle tercih ettim bebeğimin doğum anına şahit olmak istediğim için. Ama çok da korkuyordum içerde sakinleştirdiler ve o çok korktuğum iğne damar yolu açtırmak kadar acımadı bile sondayı da uyuştuktan sonra takmalarını istemiştim istediğim gibi de yaptılar başımda beni sakinleştiren biri vardı başta midem bulandı kendimi çok paniklettim bağırmaya başladım sonra kızım doğdu saat 12.00 da onu gördüğüm de hiçbir korkum paniğim kalmadı kendimi unuttum gerçekten de kordon dolanmış ama korkulacak bir durum değildi hemen ağlattılar bebeğimi yanağıma koydular. Sonrasında sakinleştirici verebileceklerini istersem uyutabileceklerini söylediler istemedim bir an önce odaya gidip bebeğimi kucaklamak istiyordum karna bastırmalar ben uyuşukken yapıldı öyle anlatıldığı gibi aman aman bir acı yaşamadım, hiç baş ağrısı yaşamadım, ilk kalkış ve gaz konusunda da problem yaşamadım tabiki sıfır acı değil ama dayanamayacak hiçbir şey yok ilk 3 gün biraz oturup kalkmak yatmak sıkıntılı ben hiç yatmadım hep dolaştım evde de hastanede de. 38 hafta süren hamileliliğimi hep ben nasıl doğum yapacağım diye stres içinde geçirdim doğum yapalı 12 gün oldu yalnız başıma bebeğime bakıp işlerimi yapabiliyorum anlatılan negatif hikayelerle kendimi 9 ay boyunca boşuna korkutmuşum hiçbir negatif hikayeye bakıp kendinize stres yaşatmayın gerçekten de bebeği görünce her şey unutuluyormuş.
Umarım hepinizin kolay doğumları pozitif hikayeleri olur 🌸