Merhaba kızlar ben de hep heyecanla buraya güzel pozitif bir doğum hikayesi yazmak isterdim ve sonunda o gün geldi 😍 son ana kadar hamileliğim seyrinde ilerlediği için doğumla alakalı kendiliğinden gelişsin diye herhangi net bir şey konuşmamıştık doktorumla. Sadece doktorum çatımın biraz dar olduğu söylemişti ve bebeğin ilerleyişine göre doğumun başlamasına göre doğum şekline karar verelim demiştik. Yapılan son muayenede her şeyin iyi olduğunu sancılarımın olduğunu ancak düzensiz olduğunu gördük. Cumartesi günü son kontrolümüzden sonra Salı gününe tam 40 haftamız doluyor diye eğer bebek gelmezse 40 haftadan sonra her gün riske girmemize gerek yok diyerek doktorum sezaryen randevusu oluşturdu. O güne kadar geldi geldi yapacak bir şey yok diye düşünerek bol bol hareket ettim, pilates yaptım. Cumartesi günü yapılan muayenede açıklığımın bir santimden fazla olduğunu söylemişti doktorum ben de pazartesi günü sezaryen gününden önce belki açıklığım artmıştır umuduyla bi baktırayım diyerek yakınlardaki bir devlet hastanesine gidip muayene oldum. Oradaki doktor çatın çok iyi 2 cm açıklığın var bekle bence bir haftaya doğurursun diyince motivasyonum arttı kendi doktorumla görüştüm ve biraz daha beklemek istediğimi söyledim doktorumla kararlaştırdık ertesi sabahına var olan sezaryen randevusunu iptal ettik. Pazartesi gününün akşamı küçük küçük regl sancısı gibi ağrılar gelip gitti ama aralıkları çok uzundu ve başta oralı olmadım çünkü son zamanda zaten vücut yorulduğu için de kasıklarda Ağrı yapıyordu. O gece içime bir umut doğdu Salı günü doğacak Salı günü bebeğimiz geliyor diye kendimizi şartladık geliyor bence dedim ve çok inandım sancıları takip ettikçe arttığını ve sıklaştığını fark ettim. Gece 3.30 gibi 10 dakikada bir gelen sancılarla sabah 6.30’a kadar dayandım o sırada evde hareketler yapmaya pilates topunda zıplamaya devam ettim. sancılar sıklaşıp 5 dakikada bir olunca eşimi kaldırdım ve hastaneye gittik. Gittiğimizde sancılarımın rakamsal olarak çok çıkmasada ben fazlaca hissediyordum ve doktorum gelene kadar ebe muayene edince 5 cm açıklığım olduğunu öğrendim hayırlı olsun doğumun başlamış dedi ebe hanım 🤩 o andan sonra çok rahatladım ve heveslendim öğlen 12.30’a kadar sancılar çektim doğruyu söylemek gerekirse gerçekten son bir saat çok zordu iki doz epidural yapıldı tabiki onlar rahatlattı. Son doz doğum anında kuş gibi hafiflememi sağladı resmen 5-6 ıkınma sonucunda minik bebeğim kucağımdaydı. Gerçekten çok kısa sürede çok hızlı açılmayla ve güzel bir ekip koordinasyonuyla pozitif bir doğum gerçekleştirdim. 7’de yatışımın yapıldığı hastanede 12.38’de bebeğim doğdu. Rabbim isteyen herkese gönlünden geçtiği gibi sağlıklı bir evlat ve doğum versin inşallah 🙏🏻 darısı sizlerin başına 😇🩷