Deletedmom_878
Başınız sağ olsun. Bende haziranda ayında kurtaj oldum 12+3de gittik kalbi durmuş hiçbir belirtim yoktu. Kanama vs. Kendi doktorum büyük ihtimal down olablir trizomi olabilir dedi. Tıbbi genetige gittik bilkent şehir hastanesine ama ilk ve tek olduğu için bakmadilar. 11 de fetal dna vermiştik onu bekleyin size yol gösterir dedi. Bari pıhtılaşma bakın dedim genetik doktorunun dediği pıhtılaşma icin ilaç kullanan ile kulllanmayanin gebeliği kaybetme oranı aynı dedi. Makaleler ile açıklaniyor dedi. Fetal dna sonucu da sağlıklı geldi kendi doktorum kromozomal alt yapisi yok 1 adet gör dene dedi ama psikolojik olarak kötü olduğum için yazı atlat bence dedi. Ben sonra perinatolojiye gittim,durumu anlattım oda pıhtılaşma icin hem sonradan edilinilen antikorlarima baktı hem genetik trombofili paneline baktı. Genetikte mthfr 677 ve pai heterozigot geldi ama önemsiz bu genler dedi sadece bu 677 icin b vitamini emilimini azaltiyormus o yüzden folik asiti bırakma dedi. Birde ilk perinatoloji uzmanı 3 ay önerdi ama sonra muayene gittim ben kürtaj sonrası 2 kere gittim vajinal muayene oldum 1 adet beklemen yeterli dedi. Ben 2 adet bekledim bu ay tekrar denemeye başladık..