Anneler merhaba. Dün kötü bir gün geçirdim ve hala ne yapacağımı bilmiyorum. 21 haftalık hamileyim. Detaylı ultrason için perinatoloji bölümüne gittik. Bebeğim erkek. Biliyorsunuz ki erkek bebeklerinde böbreği biraz geniş olabiliyor. Bu genişlemeyi 17. Haftada kendi doktorum söylemişti ama gayet normal demişti doğumdan sonra geçiyor demişti. Ama işler dün gerçek yüzünü gösterdi. Perinatolog bebeğimin sol böbreğinde bir sürü kistin olduğunu ve multikistik displastik bir böbrek olduğunu söyledi. Yani nadir görülen bi genetik rahatsızlıkmış böbreği çalışmayacakmış. Tek böbrekle yaşayan bir sürü insan olduğunu söyledi ve bana amniyosentez yani karnından sıvı aldırırak hastalığın nedenini öğrenebiliriz dedi. Fetal DNA yaptırdım onda Herşey harika çıktı. Başka hiçbir sorunumuz yok çok şükür. Sonra kendi doktoruma gittim korktuğum için oda baktı ve evet dedi böbreği çalışmaz. Başına böyle bişi gelen var mı? Böyle bir tanı alıp sonrasında sorun yaşamayan veya bebeğimi nasıl bir süreç bekliyor biri bana anlatabilir mi? Diğer böbreğine de aynı şey olur mu? Çünkü iki böbreğinde olsaydı gebeliği sonlandıracağını söyledi. Diğer böbreğimiz çok şükür sağlam. Anneler çok korkuyorum lütfen bilgisi olan dönüş yapabilir mi?