Evlenir evlenmez hamile kaldım herkes böyle olursa hayatını yaşayamazsın bi şeylerin tadını çıkaramazsın derdi evet belki de öyle oldu evlilikten bi şey anlamadan bebek derdine düştüm eşimden daha fazla ilgi ve anlayış bekledim bazen beklediklerimi bulamadım bu da beni hırçın ağlak birine dönüştürdü 1. Ve 2. Trimester ağlama ve sinir krizleriyle geçti bu kez herkes bebeğin kolik olur huysuz olur dedi dahada kötü oldum 3. Trimester kendime geldim bebeğime odaklanmaya çalıştım çevremde hiç evli çocuklu arkadaşım yoktu kimse beni anlamadı hepsi bi şeylere yetişmeye çalışırken ben onlara göre çok erken yakaladım. Buraya kadar biraz içimi döktüm belki aynılarını yaşayan vardır diye. Şimdi gelelim doğum hikayeme. Devlette doğum yaptım 39 hafta iken Doktorum bebeğimin kilo almadığını söyleyip suni sancı teklif etti başta kabul ettim 39+4 günlükken yatışım verildi doğumhanede ki doktor ilk doğumum olacağı için uzun sürebilecegini vs söylerek beni kararımdan vazgeçirdi. Alttan muayene yapıp açıklıgıma bakmıştı o gün ve baya kanamam olmuştu muhtemelen nişanda o anda geldi. İki hafta önce bir cm olan açıklıgım 2 cm olmuş ben imza atıp çıktım ama bu kez sancılarım gelmeye başladı çok şükür istedigim olmuştu kendi sancımla doğuma gitmek istiyordum aylardır pilates hurma ilişki merdiven çıkma yer silme her şeyi deneyip sancım gelmiyordu galiba dr muayene edince doğum tetiklendi akşama kadar düzensiz sancılar çektim gece 12 ye doğru artık arası sıklaştı beş dk da bir geliyordu duş aldım namazımı kıldım çantamı alıp çıktık 1 gibi hastanedeyim daha sabah orda oldugum için ebeler yine bana boşuna gelmişsin der gibi bakıyodu hatta birisi keşke gelmeseydin dedi neyse baktılar açıklıgım 4 cm olmuş :) bu arada biz Meryem Ana otu aldık bi tanıdıgım hastaneye giderken suya koydu dua etti ve doğum yapınca çıkardı ben otu hiç görmedim. Sonra beni nst ye bagladılar ama yatamıyorum dahada yükseldi acısı fakat nst de yalancı sancı gibi çikiyor ben bağırıyorum kimse bana inanmıyor heralde bi de gece olduğu için hepsi bi köşede uyukluyor sonra nst yi çıkardılar sıcak suya girdim top üstüne zıpladım imkanı yok hiçbiri fayda etmiyor tekrar açıklık bakıldı beş cm olmuş ama ben artık duramıyorum doğum başlamiş gibi çıglıklar atıyorum iki dk da bir sancı gelmeye başladı tekrar baktılar 8 cm olmuş hemen beni doğuma aldılar onlar izin verince sancı geldikçe derin nefes alıp ıkındım en son aşamada karnıma bastırdı iki kişi ama ben sancıdan onun bile acısını hissetmedim ıkındıkça yüzümdeki damarlar patlayacak gibi hissettim son gücümle ıkındım yalvarıyorum artık beni kurtarın diye. Çok güzel itiyosun ama rahmin çok dar dediler neyse binlerce şükür ki kızımı kucağıma verdiler.. 🙏🏻 dikiş doğumdan daha zor oluyormuş bir saatten fazla sürmüştür belki. Bana normalden daha fazla uyuşturucu vurdular çok bagırdıgım için ama ne fayda ben nerdeyse hepsini hissettim neden bilmiyorum. Burda ebe bana biraz sert davrandı kızdı tabi bende mahcup oluyorum insanlara zorluk çıkardigim için halbuki onun işi bu bi de kusura bakmayın falan dedim salak gibi 😬Bu arada doğum esnasında atılan kesiyi hiç hissetmedim. Plasentayı çikarmalarıda çok uzun sürdü çok inceymiş kopacak diye korktular doğumuma iki ebe bir bebek hemşiresi bi de hastane personeli girdi benim dezavantajım gece doğum yapmak oldu yoksa hastaneden çok memnundum doktoru çagırmaya gerek görmediler heralde :D Tam beş buçukta kızım kucagımdaydı hem sancılar hem uykusuzluk beni güçsüz düşürmüştü şuan 6 günlük olduk Rabbime binlerce kez şükürler olsun bu bambaşka bir duygu onu öyle sakınıyorum öyle korkuyorum ki. İlk gün bi şey anlamamış kendimi suçlamıştım ama onu emzirdikçe sütüm geldikçe bağ oluştu. Rabbim herkese bu duyguyu yaşatsın evlatlarımızı bize bağışlasın acısını göstermesin 🙏🏻🤍 bu arada hâlâ nasıl doğurduguma inanamıyorum 🤣 mucizevi bi şey